SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da AB Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesi toplantısı yapıldı.

Avşar Otel'de düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Engin Durmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sait Kabadayı, mesleki teşekkül ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Engin Durmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Doğu Anadolu Kalkınma Birliği'ne (DOKAB) üye Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde 2001 yılından beri uyguladıkları Avrupa Birliği (AB) projelerine hibe desteği aldıklarını hatırlatarak, "Aldığımız hibe desteği, AB fonlarının ancak yüzde 10'unu oluşturmaktadır" dedi.

Toplantıda daha sonra Başbakanlık Genel Sekreterliği'nde görevli AB Sorumlusu Mehmet Atay, "Balıkçılık ve tarım" konusunda AB hibelerini anlattı. Atay, "Balıkçılık, tarım, gıda güvenliği,veterinerlik ve bitki sağlığı sektörlerinde Türkiye ve Avrupa Birliği'ndeki sivil toplum kuruluşları arasında uzun vadeli işbirliği ve ortaklık yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ulusal Program Dairesi Başkanlığı Sivil Toplum Diyalogu Kıdemli Program Görevlisi Seval Işık ise, "Görevlerinden biri de Türkiye-AB Mali İşbirliğinin Genel Koordinasyonunu yapmak olan Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Türkiye'deki Sivil Toplum Kuruluşları ile Avrupa Birliğindeki Sivil Toplum kuruluşları arasındaki diyaloğu güçlendirmek üzere ‘Avrupa Birliği ile Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi-2’ başlıklı hibe projesini uygulamaya koyacaktır. Projenin genel amacı Avrupa Birliğinin dayandığı değerler, işlevi ve politikaları ile birlikte Türk tarihi ve kültürü de dahil olmak üzere Türkiye'nin Avrupa Birliğinde daha iyi tanınması ve anlaşılmasını sağlamak ve bu sayede gelecekteki genişlemenin fırsatları ve zorlukları konusunda farkındalık oluşmasını mümkün kılmaktır" dedi.

"Toplam tutarı 4 milyon Euro olan proje kapsamında kültür ve sanat ile balıkçılık ve tarım alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına AB tarafından finanse edilen hibeler dağıtılacaktır. Bu iki büyük bileşen yanında Sivil Toplum Örgütlerinin tek seferlik toplantı, konferans, seminer, çalıştay, çalışma ziyareti gibi faaliyetlerindeki idari masraflarını karşılayacak Mikro Hibe Planları isimli üçüncü bileşen de mevcuttur" diyen Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başvuru sahiplerinin Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları olması gerekmekle beraber, AB üye ülkelerinden konuyla ilgili kar amacı gütmeyen kuruluşlarla ortaklık oluşturulması zorunlu kılınmıştır.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği valiliklerin de desteğiyle Mart sonu ve Nisan 2009'da Türkiye’deki 14 ilde, söz konusu hibe programını tanıtmak üzere, bilgilendirme toplantıları yapmaktadır. Bilgilendirme toplantılarının programına, teklif çağrısının detaylarına ve başvuru rehberlerine Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinin web sayfasından www.abgs.gov.tr erişmek mümkündür."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız