SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Açıklayacağım'

A- A+ PAYLAŞ

Kanı durduran ilacın mucidi olan Hüseyin Cahit Fırat, 6 ay sonra açıklayacakları yeni bir ilacın çok dikkat çekeceğini açıkladı.

Kanı saniyeler içinde durdurduğu için yüzyılın buluşu olarak nitelendirilen Ankaferd`in mucidi Hüseyin Cahit Fırat memleketi Malatya'da Gazeteciler Derneği tarafından 'yılın sağlık ödülü'ne layık görüldü. Malatya Gazeteciler Derneği'nin İnönü Üniversitesi'nde düzenlediği ödül gecesine katılan Hüseyin Cahit Fırat, yeni ilaçları hakkında müjde verdi.

Hüseyin Cahit Fırat'a ödülünü veren Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, "İnsanlık adına, insanlığın sağlığı adına gerçekten önemli bir buluş. Tabi bunun Malatyalı bir hemşehrimize nasip olması hepimiz için ayrıca gurur vesilesi. Tüm insanlığın Hüseyin Bey'e teşekkür borcu olduğuna inanıyorum. Kendisi ile gurur duyuyoruz" dedi.

Ödülünü alan Hüseyin Cahit Fırat ise memleketi Malatya'dan böyle bir ödül almanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Ben Malatyalıyım. Burada bir ödül almam beni mutlu ediyor. Yurt dışından çok ödül aldım ancak kendi ülkemde anımsanmam, hatırlanmam ayrı bir gurur vesilesi oldu."

Katılımcıların yoğun ilgisini gören Hüseyin Cahit Fırat, protokolde oturan herkesle tek tek tokalaştı.

Ödül gecesi sonrasında bir açıklama yapan Hüseyin Cahit Fırat, "Bu aldığım ödüllerin en büyüğüydü. Çünkü doğduğum topraklarda kendi halkımın oylarıyla seçilmiş bir ödül. Benim için çok değerli bir ödül. Tüm Malatyalılar'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hüseyin Cahit Fırat, "Sağlık sektörüne yeni bir müjdeniz var mı?" sorusuna şöyle karşılık verdi:

"Biraz zaman tanıyın. 5-6 ay sonra ilacı yine Malatya'da açıklayacağım. Çok önemli bir ilaç. Kan durdurucu Ankaferd kadar önemli bir ilaç. Sağlık alanında devrim yaratacak. İddia ediyorum çok büyük bir ses getirecek."

Hüseyin Cahit Fırat, yabancı ülkelerde gördüğü ilginin Türkiye'de gösterilmediğinden dolayı da üzgün olduğunu söyledi.

Fırat, sürekli olarak basının bir kesimine açıklama yaptığı şeklindeki iddiaların da doğru olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Bana uzanan hiçbir mikrofonu geri çevirmedim. Çünkü benim eski mesleğimde gazetecilik. Hiç bir muhabiri geri çevirmedim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız