SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'da Ali Dibolara Fırsat Vermeyeceğiz''

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında görevden alınan Dr. Nail Derelioğlu'nun yerine Bingöl'den atanan Dr. İlhan Geçit'in, Beydağı Devlet Hastanesi'nde Başhekim olarak görev yaptığı 7 aylık dönemde meydana geldiği öne sürülen iddialar MHP İl Başkanı Ömer Ekici tarafından gündeme getirildi.

Dr. Derelioğlu, görevden alındıktan 7 ay sonra, mahkeme kararıyla Başhekimlik görevine dönmüş, 4 Ocak günü başladığı Başhekimlik görevinden 7 gün sonra alınmıştı. Aradaki 7 aylık sürede başhekimlik görevi verilen Dr. Geçit'in döneminde yapılan bir ihalenin Vali başkanlığındaki bir toplantıda tartışıldığı ve "askıya alındığı" gün bu ihaleyi gündeme taşıyan Dr. Derelioğlu'nun görevden alınması ile ilgili tartışmalar sürerken, MHP İl Başkanı Ekici, çeşitli iddiaları kamuoyuna duyurdu. Ekici, Malatya Valisi'nin, tartışılan ihaleden, konu basına yansıdıktan sonra haberdar olmasına da tepki gösterdi.

Deprem açısından güçlendirilmesi gereken Beydağı Devlet Hastanesi'ne ait binada, bu güçlendirilme yapılmadan başka bir tadilatın ihalesinin "alelacele" yapıldığını, ihalenin geçtiğimiz günlerde yapılan bir polis operasyonunda adı geçen bir firmaya verildiğini öne süren Ekici, bu ihaleden en son Valinin haberdar olduğunu öğrendiklerini, bundan da üzüntü duyduklarını söyledi.

MHP İl Başkanı, Dr. Geçit'in başhekimlik döneminde "usulsüzlük" ve "yolsuzluk" olarak nitelendirilen 59 işlem bulunduğunu belirterek, bu iddialardan bazılarını da kamuoyuna duyurdu.

Konunun takipçisi olacaklarını, bu arada Malatya Valisinin de bundan sonra konuyla yakından ilgili olmasını istediklerini belirten MHP İl Başkanı, hakkında ciddi iddialar bulunan Dr. Geçit'in yeniden başhekimlik görevine getirilmesine karşı olduklarını bildirdi.

Dr. Geçit, "Başta Sayın Valimiz olmak üzere ilgili ve yetkili bütün kurumları göreve davet ediyoruz. Biz MHP olarak Beydağı Devlet Hastanesi'nde yapılan yolsuzlukların takipçisi olacağız. Ali Dibolara fırsat vermeyeceğiz. Bunu böyle bilsinler" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız