SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Avrupa Ligine Katılma Sevinci

0
Güncellendi - 2019-05-27 00:59:47
Malatya'da Avrupa Ligine Katılma Sevinci
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligini 5’inci sırada bitiren Evkur Yeni Malatyaspor’un UEFA Avrupa Ligine gitme hakkı elde etmesi şehirde sevinçle karşılandı. Karşılaşma sonrası kent merkezinde toplanan taraftarlar 16 aradan sonra yeniden UEFA’ya gitmenin mutluluğunu yaşadılar.

2016-2017 sezonu sonunda Süper Toto Süper Lig'e yükselen Yeni Malatyaspor, 11 yıllık Süper Lig hasretinin ardından 16 yıllık Avrupa kupası hasretini de bitirdi.

Ligin son haftasında evinde Bursaspor'a 2-1 mağlup olmasına rağmen Antalyaspor'un Fenerbahçe'ye 3-1 kaybetmesiyle ligi 47 puanla 5. olarak tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı lig şampiyonu Galatasaray'ın almasıyla UEFA Avrupa Ligi'ne gitme hakkı elde etti.

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek Evkur Yeni Malatyaspor, ön eleme turlarına katılacak. Sarı-kırmızılı taraftarlar da maç sonrası kent merkezinde toplanarak Avrupa sevinci yaşadılar. Ellerinde meşalelerle büyük coşku yaşayan taraftar, hep birlikte bu sevince ortak oldu. Şehir merkezinde konvoy yapan taraftarlar Yeni Malatyaspor bayrakları ile şehir turu attı.

Yaşadığı ekonomik sıkıntılar ile 2006 yılında süper ligden düşen ve şu anda 1. Amatör Lig'de mücadele eden Malatyaspor, 2003-2004 sezonunda Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil etmiş ve İsviçre temsilcisi Basel'e 1. turda elenmişti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • BABA (4 yıl önce)
    1. ön eleme için 280 bin euro alacak, eğer 2. ön elemeye geçerse 280 bin daha, 3. ön elemeye 280 bin daha, eğer gruplara kalırsa para orada 7 mln euro. yani 280 bin euro zaten masraflara gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan Arpacı (4 yıl önce)
    Sehirmize hayırlı olsun gelen para ile kaliteli futbolcular almalıyız
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (4 yıl önce)
    o maçlara da 3-5 kişi gider boyumuzun ölçüsünü alırız...sevinelim de takımı da sırtlayalım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (4 yıl önce)
    İlk maçta elenir gelir küme düşen Bursaya yenildik ayıp ayıp Fenerbahçeye bak küme düşer derken adamlar 46 puan oldu Takım dediğin yok olurken var olmaktır Bazele elendiğimiz gibi elenir döneriz UEFA yı boşverin de gelecek sezon küme düşmemeye bakalım
    0
    0
    Yanıtla
  • yav sen ve senin gibiler 5 yıldır ağlıyor ve ne hikmetse bu takım uefa ya gidiyor.ayrica elenir veya turu geçer ligi 5.bitirmiş ortada bir başarı var bunu tebrik edip takımı onore edeceğine lakırdı yapıyorsun..ayrica fenerbahçe ile malatya yı bir tutman senin futboldan anlamadığını gosteriyor.adamlar yardim kampanyasından bile 30 m € toplamış malatyamiz gibi cogu anadolu kulübünün ömrü billah birarada görmeyeceği bir rakam bu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Fenerle malatyayi bir tutmussun güldürdün beni. Doğru ama haklısın kötü fener 6. Bitirdi ( :.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne sacma bir yorum verdigin ornege bak fenerbahce
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Cosmak.eylenmek.malatyalilarin.hakki.cunku. Uefa kupasina.katiliyor.basta.baskana.yonetime.oyunculara.teknik.heyetine.tesekkurler
    0
    0
    Yanıtla