SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Başladı Şimdi İzmir'de

0
Güncellendi - 2017-03-22 21:50:13
Malatya'da Başladı Şimdi İzmir'de
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’nin yakından tanıdığı en renkli isimlerden birisi olan Yılmaz Vural’ın son durağı İzmir ekibi Göztepe oldu. Antrenörlük hayatına 1986-1988 yılları arasında Malatyaspor’da başlayan 64 yaşındaki tecrübeli teknik adam, Türkiye’nin dört bir yanında görev yaptı.

1970-1974 yılları arasında amatör futbolcu olarak top koşturan Yılmaz Vural, 1974-1975 sezonunda 2. Lig ekibi Sivasspor'da profesyonel futbol kariyerine başladı. Sonrasında 3. Lig kulüplerinden Tekirdağspor ve Hacettepe'de forma giydi. 1978-1979 sezonunun sonunda 3. Lig'de forma giydiği Ankara Demirspor'da profesyonel futbol kariyerine nokta koyup antrenörlüğe başladı.

Tecrübeli isim, antrenörlüğe ilk adımını Malatyaspor’da attı. 1986-1988 yılları arasında Malatyaspor’da antrenör olarak görev yapan Vural, Malatya’dan ayrıldıktan sonra Antalyaspor, Samsunspor, Bursaspor, Karşıyaka ve Adanaspor’da antrenör olarak görevini sürdürdü.

Bursaspor’da teknik direktörlük görevine başlayan tecrübeli çalıştırıcı daha sonra sırasıyla Gaziantepspor, Eskişehirspor, Sarıyer, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Konyaspor, Dardanelspor, Bursaspor, Denizlispor, Diyarbakırspor, Adanaspor, Rizespor, Ankaragücü, Antalyaspor, Manisaspor, Kocaelispor, Kasımpaşa, Konyaspor, Sakaryaspor, Elazığspor, Mersin İdmanyurdu, Osmanlıspor, Karabükspor, Gençlerbirliği ve Adana Demirspor takımlarını çalıştırdı.

Malatyaspor’un başında antrenörlük görevi esnasında 36 maçta 18 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyet alarak yüzde 50 galibiyet oranı yakalayan Vural’ın Malatya’dan başlayan antrenörlük serüveni, İzmir ekibi Göztepe’de teknik direktör olarak devam ediyor.

“MALATYASPOR BANA SAHİP ÇIKTI”

Teknik direktörlük kariyerine ilk olarak 1986 yılında Malatyaspor’da başlayan Yılmaz Vural,  muhabirimize yaptığı açıklamada, “1986 yılında Türkiye’ye geldiğimde bana bu şansı veren, bana sahip çıkan bir kulüp. Ben vefasız bir adam değilim. Benim bu oluşumda ne kadar katkım olacaksa, destek vermeye hazırım. İçimin ısındığı o dostluklarım halen devam ediyor. Benim dönemimdeki yöneticilerle halen görüşüyoruz, bağımız hiç kopmadı. Hem de çok dostane görüşüyoruz.” demişti.

Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    Oyuncuları maç boyunca koşturur, oyuncular da yorgunluktan son dakikalarda oyundan düşer ve golü yer. Yılmaz Vural demek son dakika golü yemek demektir.
    0
    0
    Yanıtla