SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'da Başladığımda..''

A- A+ PAYLAŞ

Kendisi gibi daha önce Malatyaspor'da çalışmış olan Ziya Doğan'ın istifasıyla Konyaspor Teknik Direktörlüğüne getirilen Yılmaz Vural, 25 yıl önce aynı anda mesleğe başladıkları yabancı bir teknik direktörün aynı takımda görev yaparken, kendisinin 20 ayrı takımda çalıştığını ve bu durumdan Türkiye'nin utanması gerektiğini söyledi.

Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, takımın Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında ligde kalmak için 19 puana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig puan cetvelinde Kardemir D.Ç. Karabükspor'un altında yer alan her takımın, son 4 sıradaki takımlar kadar küme düşme şansı olduğunu ifade eden Vural, "Bu anlamda Konyaspor'un bulunduğu tablo çok ürkütücü değil. Maçları değerlendirdim sonuç olarak şu çıktı, 34 puan sanırım ligin bu sene sondan 4'üncü takımının puanı olabilir. Bizim takımımızın şuan 15 puanı var, en az 19 puan daha almamız gerekiyor ki, 34 puana sahip olup ligde kalmamız mümkün olsun" dedi.

Vural, başarıya prim, başarısızlığa da ceza verileceğini kaydetti. Oynayacakları Galatasaray maçı hariç son 12 karşılaşmayı 3 gruba ayırdıklarını, her 4 maçta en az 7 puan kazanmaları gerektiğini dile getiren Vural, "4 maçta bir bizim en az 7 puan kazanmamız gerekiyor. Varsayalım ki, ilk 4 maçlık dilimde 6 puan aldık, 2. dilimde 8 puan almamız lazım. 2. dilimde de 6 puan aldık, son dilimde 10 puan alması lazım. Puan alamadıkça sona doğru daha daralacak makas ve dolayısıyla o zaman sıkıntıya girecek
oluruz. Bu açıdan değerlendirdim ve stresi yalnız bir maça odaklandırmak yerine 4 maça dağıtalım. Dolayısıyla ilk 4 maça 7 puan hedefiyle çıkalım. Buradan hareketle ekstra prim konusunda mutabakata vardık. Eğer takımımız ilk 4 maçlık bölümde 7 puan ve üzeri alırsa, ekstra prim kazanacak. Eğer 6 puan alırsa ne prim, ne ceza vereceğiz. Ama 6 puanın aşağısında olursa o zaman futbolculara ceza verilecek" diye konuştu.

"BU DURUMDAN TÜRKİYE UTANMALI"
Basın toplantısında soruları da cevaplayan Yılmaz Vural, çok sayıda futbol takımı çalıştırdığının hatırlatılması üzerine, istikrarsızlığın sadece futbolda değil her meslekte olduğunu ifade etti. Vural, "1986 yılında Malatyaspor'da göreve başladığımda, Alex Ferguson da Manchester United takımında aynı tarihte göreve başladık. Ben Türkiye'de 20 takım değiştirdim, o halen aynı takımda teknik direktörlük yapıyor. Bu benim değil Türkiye'nin sorunu, Türkiye utanmalı bundan. İstikrarsızlığın yalnız futbolda değil her meslekte olduğu ortada. Ben bir takıma kendim gitmiyorum ki, otururken çağırıyorlar gidiyorum. Bizde isteriz bir takımda çok uzun süreli kalmayı. Uzun süreli sözleşmeler yaptığımız takımda 6 ay ya da 1 yıl sonra görevi bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Türkiye'de maalesef sözleşme kimseyi bağlamıyor. Dolayısıyla bende buraya gelirken kulüp yönetimini hiç zorlamadım sezon sonuna kadar anlaştık. Çünkü mutlu değilseniz ne kadar uzun süreli sözleşme yaparsanız yapın bu durum neticede sona eriyor.

Benim sürekli ülkemizde imkanları olan takımlarda çalışmak isteğim olmuştur. Çünkü hakikaten bu mesleği iş olsun diye yapmadım. 2 üniversite bitirdim, uzmanlık alanı eğitimi yapmış, ülkemizin bütün coğrafyasında çalışmadığı takım kalmamış. Türk futboluna başarılı oyuncular kazandırdım, gittiğim kulüplere değer katıyoruz, Türk futboluna değer katıyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız