SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Başladım..'

A- A+ PAYLAŞ

KAYNAK: Asude YARDIMCI- İÜHA

Haber televizyonu Kanal 24’ün moderatörü Fuat Kozluklu, gazeteci adaylarına yerel muhabirlikle mesleğe başlamalarının avantaj getireceğini vurgularken, Kanal 24 moderatörü Burçun İmir ise muhabirliğin gazeteciliğin kendisi olduğunu söyledi. Kanal 24 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Hoş ise, “Günümüzdeki en büyük sorun muhabirin işlevlerinin başkalarına devredilmesidir. Biz muhabire önem veriyoruz” dedi.

İstanbul Üniversitesi(İÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Türkiye’de Televizyon Haberciliği” konulu söyleşi, öğrencilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Söyleşiye katılan dünyanın önemli haber kurumlarında çalışmış gazeteci Fuat Kozluklu, yerel gazeteciliğin önemi vurgulayarak, “ Gazeteciliğe yerel medyadan başlamak büyük kazanç olacaktır. Yerel gazeteciliğe Malatya’da yerel bir gazetede (GÖRÜŞ) başladım. Ulusal basına haberlerim yerel gazetelerden geçti” dedi.

Kozluklu, gazetecilerin tek bir alanda yetinmeyip gazeteciliğin farklı alanlarında da çalışmaları gerektiğini söyledi. 17 yıl aradan sonra İÜ İletişim Fakültesi’ne tekrar konuşmacı olarak gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Kozluklu, fakülteye çok istediği halde öğrenci olarak gelemediğini söyledi.

Yıllarca ulusal ve uluslar arası haber kurumlarında muhabirlik ve üst düzey yöneticilik yapan Kanal 24 moderatörlerinden Burçun İmir ise sabırla zorluklara direnen gençlerin gazetecilikte iyi yerlere gelebileceğini ve işsiz kalmayacağını ifade ederek şöyle konuştu:

“Bu meslekte çok çalışan, iyi olan ve kendini geliştirmek için uğraşan herkese yer vardır. Çalışkan gazetecilerin bu piyasada değeri olduğuna inanıyorum. Bu işi çok iyi yapıp işsiz olan gazeteciler de bulunuyor. Çok zor bir meslek olan gazeteciliği yapmak için bu işi çok sevmeniz gerekiyor. Aksi halde bu işi yapamazsınız.”

Üniversitelerle medyanın ciddi kurumsal çalışmalar yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken İmir, genç gazeteci adaylarının mezun olmadan önce medya kuruluşlarında staj yaparak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirtti.

Kanal 24 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Hoş ise Türkiye’de ilk defa moderatör formuyla yayın yaptıklarını savunarak, moderatörlüğün haberin tüm unsurlarına sahip çıkmak olduğunu vurguladı. Hoş, reklamverenlerin medya üzerinde çok büyük baskısı olduğunu belirterek, “Reklam verenlerin büyük kısmı bacak ve göğüs dekolteli programlar yapmamız halinde bize reklam vereceklerini söylüyorlar” dedi.

Türkiye’nin çok genç nüfusa sahip olduğunu dile getiren Hoş, bu durumun avantaj olarak görülüp değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Hoş, “Bir dönem haberi yaşlılar yönetti. Şu anda da yaşlılar yönetiyor. Gençlerin önünü açılmasını sağlayan adımlar atmalıyız” şeklinde konuştu.

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin ve Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdürü Hakan Kara’nın yanı sıra çok sayıda öğrenci de söyleşiyi izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız