SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Bayram

A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı namazı, Ankara'da 07.43'te, İstanbul'da 08.02'de, İzmir'de 08.00'de, Malatya'da ise, 07.15'te kılınacak. Resmi bayramlaşma töreni, 8 Aralık Pazartesi günü 13.00- 14.00 saatleri arasında Öğretmenevi'nde gerçekleştirilecek.

MESAJLAR..
* AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın mesajı:

"Bayramların birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dostluğun en sıcak bir şekilde geçtiği, şefkat ve merhamet duygularının kabardığı, küskünlerin barıştığı, saygı ve sevginin pekiştiği güzel bir gün olduğunun idrakindeyiz.

Sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, kucaklaşmanın, duygu birliğinin en üst zirveye çıktığı bu günlerin arttırılması ve her günün birer bayram günü olması düşüncesindeyim.

Yoksulların, kimsesizlerin, yaşlıların ve hastaların hatırlandığı, birlik ve beraberlik ruhunun birbirimizi yakınlaştırdığı, bayramın verdiği mutluluk yolunda her bayram olduğu gibi bu bayramın da bizlere sunulmuş güzel bir fırsat olduğunu unutmamamız gerekir. Aramızdaki duygunun, gönül birliği, beraberlik dolu bu günlerin bir öncekinden daha güzel duygularla kutlanması dileği ile Malatya'lı hemşehrilerimin ve tüm İslam Aleminin Kurban bayramını tebrik eder, güzel ve mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim."

* AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık şu mesajı yayınladı:

"Dini bayramlarımız toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini yaşadığımız, yaşlı ve hastalarımızı, dost ve akrabalarımızı ziyaret ettiğimiz, onların gönüllerini hoş tuttuğumuz, örf ve ananelerimizi yaşattığımız müstesna günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 2008 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız bu günlerde yaşadığımız bu son bayram sevincimizin toplumumuzdaki barış, huzur ve kardeşliğe katkı sağlamasını diler, tüm Malatyalı Hemşehrilerimin Mübarek Kurban Bayramlarını kutlar, sağlık, başarı ve huzur dolu nice bayramlar temenni ederim."

* Vali Halil İbrahim Daşöz'ün bayram mesajı şöyle:

"Millet olarak bir Kurban Bayramını daha idrak ediyoruz.

Bayramlar; sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma duygularımızın doruğa çıktığı müstesna günlerdir.

Bu duyguların, güzel ilimiz Malatya’da en yoğun şekilde yaşandığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Bu düşüncelerle saygıdeğer Malatya halkının mübarek kurban bayramını kutlar, en iyi dileklerimi sunarım."

* Belediye Başkanı Cemal Akın şu mesajı yayınladı:

"Sosyal barışın en yoğun şekilde yaşandığı ve yardımlaşmanın arttığı Bayramlarımızdan birine daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.

Bu vesileyle başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve İslam Aleminin Bayramını tebrik eder, bütün insanlığa sağlık, mutluluk, barış ve huzur getirmesi temennisiyle, saygılar sunarım."

* Müftü Vekili Ünal Tan'ın mesajı da şöyle:

"Bilindiği gibi bayramlar, aynı inanç, aynı duygu ve aynı düşünceleri paylaşan insan topluluklarının birlikte sevindiği müstesna günlerdir. Dini bayramlarımızdan ikincisi olan Kurban Bayramını 08 Aralık 2008 Pazartesi günü güzel yurdumuzda ve şehrimizde, bütün dünyada birlikte idrak etmiş olacağız. Bayramımız şimdiden kutlu olsun. Cenab-ı Allah bayramları daima huzur, mutluluk, milli birlik ve beraberlik içinde kutlamayı nasib etsin.

Kurban ibadeti önemli ibadetlerimizden biridir. İnsan Kurban kesmekle Allah’a ve O’nun emirlerine olan bağlılığımızı, sadakatimizi, nimetlere şükrün güzel örneğini vermiş ve O’nun hoşnutluğunu kazanmak için her türlü fedakârlığa hazır bulunduğumuzu göstermiş oluruz. Cenab-ı Allah’a manen yaklaşmış oluruz.

Bu nedenle; bütün ibadetlerde olduğu gibi Kurbanda da gösterişten uzak durmak, ihlâs ve takva esastır. Nitekim Kur’an-ı Kerimde ; “onların ne etleri, ne de kanları Allah’a ulaşır; fakat O’na yalnız sizin takvanız ulaşır” buyrulmuştur.
Bayramların bizlere yeni bir gayret, dini ve dünyevi çalışmalarımıza yeni bir hız, toplum hayatımızdaki huzurumuza eşsiz bir güç ve kalplerimizdeki iman nuruna yeni bir parlaklık kazandırması bakımından önemi çok büyüktür.

Zenginlerimiz, kestiği kurbanların etinden kurban kesemeyen kimselere göndererek ve misafirlik durumunda ise onlara ve kesen insanlara, akraba ve komşularına, dostlarına ikram ederek dinimizin her vesile ile emrettiği yardımlaşma ve dayanışma emrini yerine getirmelidirler.
Dini bayramlar mü’minlere Cenab-ı Hakkın manevi ziyafetleridir. Bu mutlu günlerde fakir-zengin, genç-ihtiyar bütün Müminlerin gönülleri sevinçle dolmaktadır.

Bu müstesna günde; büyüklerimizin, anne ve babamızın elini öperek onların hayır dualarını almak, küçükleri sevindirmek, yoksulların gönüllerini almak, küçüklerin başını okşamak, fakir ve yoksullara yardım etmek bayrama gelenleri güzel yüzle karşılamak, çevredeki fakir ailelere yardım elini uzatmak ulvi bir davranış olacaktır.

Diğer taraftan bayramlar kardeşliği, milli birlik ve bütünlüğün perçinleştiği, sevgi, saygı şefkat ve merhamet duygularının coştuğu, küskünlük ve dargınlıkların sona erdiği, asık suratların güldüğü, katılaşmış kalplerin yumuşadığı müstesna günlerdir.

Bu günler, sevmek, sevindirmek günleridir. Onun için; bayramlarda hayatta iseler başta anne ve babalarımız başta olmak üzere; büyüklerimizi, komşularımızı, iş arkadaşlarımızı, dostlarımızı ve akrabalarımızı ziyaret edelim. Onların hal hatırlarını sorarak gönüllerini hoş edelim. Hastaları ziyaret ederek şifalar dileyelim. Kabirleri ziyaret edip, ölülerimiz için Cenab-ı Allah’tan af ve mağfiret dileyelim ki onlar da bayram etsinler.

Bayramlar, küskünlerin barıştığı, dargınlıkların giderildiği, neşe ve sevinçlerin zirveye ulaştığı müstesna günlerdir. Bayramı da fırsat bilerek bu güzelliği hep birlikte yaşayalım.

Birlikte bayram namazı kılarak, ellerimizi topluca yüce Allah’ a açarak bayram mutluluğunu birlikte yaşamaya çalışalım.

Diğer taraftan Ailece ve milletçe huzur ve mutluluğumuzun, milli birlik ve beraberliğimizin kıymetini bilelim. Devamı için dikkatli olalım. Dua ve niyazımızda bu birliğin ve mutluluğun devamı için Cenab-ı Allah’ a yalvaralım.

İlimizde Bayram namazı 07.15’te kılınacaktır. Müftülüğümüzde bayramlaşma, bayramın 1. günü 11.00 – 12.30 saatleri arasında yapılacaktır. Malatyalı hemşerilerimizle bayramlaşmak bizi mutlu edecektir.

Bu duygularla Malatyalı hemşerilerimizin Kurban bayramını tebrik eder, Cenab-ı Allah’ tan milletimiz, bütün din kardeşlerimiz ve insanlık âlemi için hayırlara vesile olmasını niyaz ederim."

* Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da şu mesajı yayınladı:

"Bayramlarımız, heyecanla beklediğimiz, büyük bir coşkuyla kutladığımız, kırgınlık ve küskünlüklerin sona erdiği, kardeşçe kucaklaştığımız, sevgi, saygı, hoşgörü ve dostluğun öne çıktığı günler olup, bu duygularla Malatya Emniyet Teşkilatı olarak;

Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler getirmesi temennisiyle Şahsım ve Teşkilatım adına saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız