SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Bayram Sabahı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:31:11
Malatya'da Bayram Sabahı
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayının son birkaç gününde alışveriş yapan insanların tatlı telaşına sahne olan Malatya, bayram sabahı tam anlamıyla sessizliği ve sükûneti yaşıyordu. 

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte saat 06.16’da kılınan Ramazan Bayramı Namazı için yollara düşen Malatyalılar, başta Yeni Cami olmak üzere Malatya kent merkezi ve mahallelerindeki camileri doldururken, özellikle cami dışına taşan vatandaşlar Yahya Kemal’in “Süleymaniye’de Bayram Sabahı” şiirindeki dizeleri hatırlatan fotoğraflar verdi: 

Dili bir, gönlü bir, imanı bir insan yığını

Görüyor varlığının bir yere toplandığını;

Büyük Allah'ı anarken bir ağızdan herkes

Nice bin dalgalı Tekbir oluyor tek bir ses…

Camilerde Bayram Namazı öncesindeki vaazlarda ve namaz sonrası hutbelerde özellikle İslam Coğrafyası’ndaki savaşlar ve iç çatışmalar hatırlatıldı, bu ülkelerin huzur ve esenliğe kavuşması için dua edildi.

Bayram Namazı sonrası ise Malatya’nın cadde ve sokaklarında sessizlik, durağanlık ve boşluk hakimdi. 

Bayram sabahı Malatya kent merkezindeki sessizliği bozan ve kısmen de olsa hareketlilik kazandıran tek görüntü, eski Belediye civarında sabah 05.30 - 06.00 sularında kent merkezine giriş yapan şehirlerarası otobüslerdeki yolcuların bir an önce sevdiklerine ve yakınlarına ulaşma telaşıydı.

Diğer yandan bayram sessizliği ve cadde ve sokakların boşluğu, kalabalık kitleler ve araçlar yani hareket eden unsurlar nedeniyle dikkatlerden kaçan Malatya’nın mimari sorunuyla bir kez daha yüzleşmemizi sağlıyor.

Boş caddeler ve sokakların umumi manzarası Malatya’nın özgün bir mimarisi olmadığını ortaya koyduğu gibi, estetikten nasibini almamış çirkin yapılaşmayı gözler önüne seriyor.

FOTOĞRAFLAR: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız