SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Bayram

A- A+ PAYLAŞ

Ramazan Bayramı, Malatya'da da kutlanıyor. Resmi bayramlaşma töreni Öğretmenevi'nde yapıldı.

Bayram namazı Malatya'da 07.24'de kılındı. Vatandaşlar, aşırı kalabalık nedeniyle camilerin avluları ve çevrelerini de kullanmak durumunda kaldı. Bayram dolayısıyla en büyük kalabalık, Şehir Mezarlığı Camii'nde oluştu. Bayram namazının hemen ardından ölmüş yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek isteyenlerin Şehir Mezarlığı Camii'ne akın etmeleri, namazdan hemen sonra kent merkezinden de çok sayıda kişinin araçlarıyla mezarlığa gelmesi nedeniyle, mezarlık içerisinde büyük bir trafik karmaşası yaşandı. Mezarlık içerisindeki araç trafiğini düzenlemede yetkililer başarısız olurken, sıkışıklık öğle saatlerine kadar sürdü.

Malatya'da ilk bayramlaşma töreni Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında yapıldı. Bayramlaşma törenine birlik başkanı Şevket Keskin, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ev sahipliği yaparken, buradaki törene AKP milletvekili Ali Osman Başkurt ve CHP Milletvekili Muharrem Kılıç'ın yanı sıra Belediye Başkanı Cemal Akın ile esnaf odalarının başkanları ile diğer resmi ve sivil yetkililer katıldılar.

Resmi bayramlaşma ise Öğretmenevi'nde yapıldı. Buradaki bayramlaşma törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Milletvekilleri Başkurt ve Kılıç, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, diğer resmi kuruluşların temsilcileri, sivil ve askeri yetkililer, siyasi parti temsilcileri ile bazı sivil toplum örgütlerinin yetkilileri de katıldılar.

Buradaki törenin ardından Vali ve bazı protokol mensupları; Polisevi'nde Emniyet mensuplarıyla, İl Jandarma Komutanlığı'nın Elazığ yolundaki yeni hizmet binasında da jandarma görevlileriyle bayramlaştılar.

Ticaret ve Sanayi Odası'nın bayramlaşma töreni oda binasında, Baro'nun bayramlaşma töreni Adliye'deki baro ofisinde, AKP'nin bayramlaşma töreni ise Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hilmioğlu da, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yataklı tedavi gören hastaları tek tek dolaşarak bayramlarını kutladı.

BELEDİYEDE..
Malatya Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen Bayramlaşma Programına ise,AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, CHP Milletvekili Muharrem Kılıç, AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık, AKP İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı, ANAP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bulgurlu, Müftü Bekir Gerek, Baro Başkanı Mehmet Görgeç, MÜSİAD Başkanı Sabri Akın, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Şahin Kayaduman ile Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen Bayramlaşma programı nedeniyle vatandaşlarla tek tek tokalaşıp kutlamaları kabul eden Belediye Başkanı Cemal Akın, “Malatya’daki bütün kurum ve kuruluşlar Ramazan Bayramını kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorlar, bu heyecan ve mutluluk paylaşıldıkça daha da artıyor. Huzur ortamı içerisinde bu bayramı yaşamanın rahatlığını ben ve bütün hemşerilerim paylaşıyor. Bu vesileyle Malatyalı hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam Aleminin Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

VALİ YUVADA..
Malatya'daki "0-6 Yaş Grubu Sevgi Çocuk Yuvası"nı ziyaret eden Vali Halil İbrahim Daşöz, herkesin yuvadaki çocuklara sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Vali Daşöz, eşiyle birlikte Ramazan Bayramı sebebiyle 0-6 Yaş Grubu Sevgi Çocuk Yuvası'nı ziyaret ederek, yuvadaki çocuklara hediyeler dağıttı. Yuvanın modern bir hale getirildiğini söyleyen Vali Daşöz, buradaki çocuklara toplumun her kesiminin sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Çocuklara hediyelerini dağıtarak, kucaklayıp seven Vali Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, çocuk yuvasının bölümlerini de gezerek kontrol etti.

Öte yandan; Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde de CHP, MHP, ANAP ve DYP'de bayramlaşma törenleri gerçekleştirildi. ANAP dışındaki bayramlaşma törenlerine AKP milletvekili Başkurt da katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız