SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Bilgisayar Üretimi

A- A+ PAYLAŞ

Alman bilişim şirketi Medion, Malatya'da PC ve notebook üretmeye hazırlanıyor. Kurulacak fabrikanın günlük üretim kapasitesi 20 bin adet olacak. Buradan İran, Irak ve Suriye'ye de satış yapılacak...

TÜRKİYE'DE bilişim pazarı hızla gelişiyor. 2006 yılında yaklaşık 4 milyar dolarlık hacme ulaşan pazarın bu yıl yüzde 20 oranında büyümesi bekleniyor. Bu büyüme potansiyeli ve bilişim alanında hala bakir sayılabilecek Türkiye, yabancı yatırımcıların da iştahını kabartıyor. Avrupa'da bilişim sadece yüzde 5 oranında büyüyor. Bu da Avrupalı şirketlerin yatırım planları içine Türkiye'yi de katmasını sağlıyor. Türkiye pazarına gözünü diken bilişim şirketlerinden sonuncusu Alman Medion. 2006 yılı cirosu 1.6 milyar euro olan şirket, Türkiye'de PC ve notebook üretmeye hazırlanıyor.

ORTADOĞU İÇİN DE ÜRETİM YAPACAK
Medion'un Türkiye'deki çözüm ortağı Anatech'in Genel Müdürü Selman Yılmaz, üretimle ilgili projelerinin hazırlık aşamasında olduğunu ancak kurulacak fabrikanın yerinin şimdiden tespit edildiğini söylüyor. Yılmaz, "Fabrika Malatya'da kurulacak. Bölgedeki teşvik avantajlarından da faydalanmayı planlıyoruz" diyor.

Fabrikanın günlük kapasitesinin en az 20 bin adet olması planlanıyor. Fabrikada sadece Türkiye için değil, İran, Irak ve Suriye gibi komşu ülke pazarları için de üretim yapılacak...

Medion'u bu kararı almaya iten en büyük neden, Türkiye'de ürünlerine olan talep olmuş.

Türkiye pazarının nabzını tutmak için 2006'da deneme satışlarına başlayan Medion, 10 milyon dolar ciroya ulaşınca Türkiye pazarına girme kararı almış. Pazarı tanıyınca hedef büyüten şirketin bu yılki ciro hedefiyse 50 milyon dolar. Türkiye'de satışlarını, tüketici alışkanlıklarını değiştirirerek artırmayı hedeflediklerini belirten Selman Yılmaz, "İki yıl içinde ciromuzu 5'e katlamayı planlıyoruz" diyor.

ECZANEDE BİLGİSAYAR SATACAK
Medion ürünleri dünyada Aldi, WalMart, Carrefour ve MediaMarkt gibi perakende ve teknoloji zincirlerinde satılıyor. Şirket Türkiye'de ilgi çekici kampanyalar düzenlemeye hazırlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız