SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Binaları Tayin Ediyorlar!"

0
Güncellendi - 2019-08-02 00:20:39
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Malatya'da son dönemde maalesef 'yatırım yatırım' diyorlar, yaptıkları şey binaları tayin etmek. Devlet kurumlarını oradan oraya oradan oraya geçiriyorlar" dedi.

Malatya'da bir dizi temaslarda bulunan Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti'ni ziyaret ederek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerel medyanın sorunlarının çok büyük olduğunu ifade eden Ağbaba, "Hem ilan anlamda hem de ekonomik anlamda çok zor durumdalar. Özellikle yerel medya mutlaka desteklenmelidir. Basın, demokrasinin olmazsa olmaz koşulu, öğesidir. O nedenle basının desteklenmesi gerekiyor" dedi.

Ağbaba, Malatya'yla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi: "Malatya'da son dönemde maalesef 'yatırım yatırım' diyorlar, yaptıkları şey binaları tayin etmek. Devlet kurumlarını oradan oraya oradan oraya geçiriyorlar. Malatya'ya adliye yapılacaktı. Ne oldu o adliye soran var mı? Beylerderesi'nde yer bakıldı, 'adliye yapılıyor' denildi, ne oldu adliye? Adliyeyi, adliyenin yanındaki daha önce FETÖ dershanesi olan yere adliye binasının bir kısmını taşıdılar. Bunu 'yatırım' diye yutturuyorlar. Malatya Nüfus Müdürlüğü'nü aynı binaya taşıdılar. İş-Kur 4 yılı aşkın süredir kirada. 'yer depreme dayanıksız, yeni bina yapılacak' denildi, güçlendirmeye karar verdiler. Eski binayı güçlendiriyorlar. Allah aşkına deprem bölgesi Malatya'ya yapılacak iş mi? İş-Kur'un bir binası yok. AKP, Malatya'da bir bina yapılmayacak duruma gelmiş. Kuzey Çevreyolu'nu biliyorsunuz. Kuzey Çevreyolu herhalde bu çalışmayla herhalde 2050'yi bulur. '2020'de bitecek' denilen yol herhalde 2050'yi bulur. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Dörtyol'da bir binası var. Bu bina, Malatyalıların gözü önünde bir başka yere taşınıp, orayı da birilerine vermeye çalışıyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 10 dönüm artı 5 dönüm yeri var. Eğer taşınacaksa, yeni binaya ihtiyaç varsa yer var oraya yapılmalıdır. Ama bu bina boşaltılarak birilerine peşkeş çekilmemelidir. Malatya'da örnekleri çok, bu binada peşkeş çekilmemelidir. Ne yapıyorlar, Yimpaş'a taşıyorlar. Burnumuza pis kokular geliyor."

Battalgazi Halk Eğitim Merkezi'nin 3 kez yer değiştirdiğini anlatan Ağbaba, "3 kez tayini çıktı. Binaların tayinini çıkarıyorlar. Fen Lisesi, Kernek Anadolu Lisesi 3'üncü kez yer değiştiriyor. Malatya büyüyüp, gelişmesi, yatırım yapılması gerekirken maalesef yeni bir bina yapılmasından çok binalar yer değiştiriyor. Binaların oradan oraya tayin eder gibi taşımaya devam ediyorlar. Malatya'da devam eden bir tane yatırım yok. Barajı, göleti durmuş durumda. Maalesef AKP döneminde, bu dönemde Malatya'da kan kaybeden bir şehre dönüşmüş durumda" dedi.

Ağbaba, Malatya'nın sorunlarının artarak devam ettiğini ileri sürerek, yeni yatırım yapılmadığını, eskiden devam eden yatırımlarında durduğunu savundu.

Kayısı Festivali'ne de değinen Ağbaba, şunları söyledi:

"Kayısı Festivali'ni her geldiğimde söyledim. 'Malatya Kayısı Festivali'ni yapmalıdır, eğer yapamıyorsa biz CHP olarak talibiz' diyorduk. Kayısı Festivali yapıldı. Yapılması değerli ve önemlidir. Çünkü bir kentin en önemli simgesi olan kayısımızın tanıtılmaması son derece yanlıştı. Kayısı Festivali'ni başka iller yapmaya başlamıştı. Yanlış bir siyaset anlayışının sonucudur. Kayısı Festivali her yıl yapılmalıdır. Daha da görkemli yapılmalı, Malatya'nın markasına katkı yapmalı diye düşünüyoruz."

Ağbaba, Arapgir'de gerçekleştirilen fotokamp, Hekimhan Ceviz Festivali ve Arguvan Türkü Festivali'nin önemli etkinlikler olduğunu da sözlerine ekledi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesinin gündeme geldiği günden buyana çeşitli söylemlerin olduğunu ifade eden Ağbaba, "En son cumhurbaşkanı, 'bunlar çift dikiş istiyor' dedi. Herkes biliyor ki gariban EYT'lilerin çift dikiş falan istediği yok. Aç kalmamak için emekli olmaya çalışıyorlar. Hakları gasp edilmiş, aç kalmamak için hiç değilse emekli olup karınlarını doyurmak istiyorlar. EYT'lilerin başka bir beklentisi de yok. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda 9 bürokratın çift dikiş maaş aldıkları ortaya çıktı. İletişim Daire Başkanı'nın 8 dikiş maaş alıyor. Erdoğan'ın danışmanları kimi 3, kişi 8 dikiş maaş alıyor. Bir tarafta yoksullukla boğuşan, aç kalmamak için emekli olmaya çalışan EYT'liler, diğer tarafta kamunun tamamı çift dikiş alıyor" iddiasında bulundu.

Ağbaba, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tarihi Ankara Gar'ı bakanın sahip olduğu bir özel üniversiteye resmen peşkeş çekiliyor. Ankara tarihi tren garı yetmiyor, Atatürk Orman Çiftliği'nde tam tamına 555 bin metrekare arazi aynı üniversiteye peşkeş çekiliyor. Buna en yakışan şeyde burası bir çiftlik cumhuriyeti. Çiftlik cumhuriyeti gibi yönetiliyor. Fakir fukara iş bulamazken, millet iş ararken, işsizlik tarihin en büyük rekorlarını kırarken, birileri Ankara'yı talan etmekle meşguller. Tarihi Ankara tren garının bir üniversiteye verilmesi normal bir ülkede olur mu? Atatürk Orman Çiftliği Atatürk'ün mirasının bir bölümüne kaçak bir üniversite yapacaklar. Bu kabul edilebilir bir şey değildir."

Siyasi Etik Yasası'nı hazırladıklarını kaydeden Ağbaba, "Gelin hodri meydan bir etik yasası çıkaralım. Hem belediyeler hem de kamuda ne kadar çift dikiş varsa bunları da engelleyelim. AKP'den bu konuyla ilgili tek bir ses çıkmıyor. Diyoruz ki siyasi etik yasasını meclis açıldığı gün getirelim, gelin kanunlaştıralım. Hiç çık çıkmıyor, cevap vermiyorlar. Yandaş medya CHP'deki 3-5 tane yanlışı görüyor. Cumhuriyet Halk Partisi kararlı kendi yandaşını, akrabasını, kardeşini işe alanların bizim partimizle işi olmadığını, partimizde barındırmayacağımızı genel başkanımız söyledi. Yandaş medya bunu ballandıra ballandıra anlatıyor ama AKP kendi içine bakmıyor" şeklinde konuştu.

İşçilerin kıdem tazminatının Cumhuriyet Halk Partisi'nin kırmızı çizgisi olduğunu ifade eden Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her bakan değişiminde işçinin kıdem tazminatı gündeme geliyor. İşçinin kıdem tazminatı, son kalesi, güvencesi, alın teridir. Sendikalar ve işçiler buna 'kırmızı çizgimiz' diyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizlerde 'Bu bizim kırmızı çizgimizdir' diyoruz. 1 Ağustos'ta başlayacak olan kamu kesimi toplu görüşmeleri var. Hükümetle memurlar arasında 2019-2021 yıllarını kapsayacak olan toplu görüşmeler süreci başlıyor. TÜİK tarafından 6 aylık enflasyon oranı 5,01 olarak açıklanmıştı. Memurlara yüzde 5,1 zam verilmişti. Oysa 12 aylık ortalamalara bakıldığında enflasyon tam yüzde 19,88'dir. TÜİK'in enflasyonu düşük göstermesinin sebebi 3-5 kuruş maaş alan devlet memurunun bu hakkını da elinden almak."

"UMARIM UEFA'DA DEVAM EDERİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeni Malatyaspor'a Olimpija Ljubljana maçında başarılar diledi.

Ağbaba, UEFA Avrupa Ligi 2.Ön Eleme rövanş maçında Yeni Malatyaspor'un Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana ile karşılaşacağını anımsatarak, "Hep birlikte Malatyaspor'u destekliyoruz. Buradan bütün Malatya olarak onlara kalbimizle destek duygularımızı gönderiyoruz. Umarım UEFA'da rakibimizi eleriz ve yolumuza devam ederiz. Hocamız Sergen Yalçın'ın başarılı olacağına inanıyoruz. Yeni Malatyaspor'umuza inanıyoruz ve inşallah turu geçeriz" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Boztepe (4 yıl önce)
    Boztepe barajı hikayeten öteye geçti.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (4 yıl önce)
    işsizlik Malatya'mızın en büyük sorunu...makyajlı projeler şehrin önünü açmıyor maalesef, genç nüfustaki işsiz sayısı göz önüne alındığında ortaya çok vahim durumlar çıkıyor. buralarda yazılanlar bir şekilde ilgililerin ilgisini çeker...
    0
    0
    Yanıtla
  • Taha (4 yıl önce)
    Hepsini görüyoruz birini al o birine çal kime canım dediysek çıksın canın dediler.İnancımızı bitirdiler.Biz ülkemize ve insanımızı düşünüyoruz onlarsa başka şeyleri ne yapacağız bizde şaşırdık bilemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çevre yolu (4 yıl önce)
    Çevreyolu nu cengiz inşaata ihale etsinler yapılsın malatyalılar tır kamyon yoğunluğundan kurtulsun paralı olur biz canımızı kurtarırız cengiz inşaat para kazanır ülke kalkınır biz rahat ederiz cengiz inşaat kalkınır yoksa biz yapamayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahattin (4 yıl önce)
    Battal gazi öğrenci yurduda peşkeş çekildi şimdilerde boş çürümeye bıraktılar birilerini zengin etmek için güzelim binaya iftira atarak çürük denildi oradaki esnaflar perişan ettiler taşıdılar yurdu et balık kurumunu ordakı binalara kiraladılar bı ton kıra ödüyorlardı buradaki binada boş kendı haline bıraktılar yazık çook yazıkkk vebalı çok ağır olacak buradaki esnafın beduası büyüktür haberiniz olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 yıl önce)
    Okullar bu zihniyet ile çok gezer kimsenin umurunda değil öğrenci imam hatip liselerine yer açmak için il milli eğitim kernek Anadolu lisesini 3 kez taşıdı yazık değilmi o öğrencilere. Planlama sıfır
    0
    0
    Yanıtla
  • Yüksel şener (4 yıl önce)
    Çok doğru bir konuya değinmiş veli Ağbaba binaların taşınmasıyla eski sos binası maski binası örnek.
    0
    0
    Yanıtla
  • remzi (4 yıl önce)
    kimse soru sormamışmı?
    0
    0
    Yanıtla