SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Bir Evde Yaşayan Ortalama Nüfus

0
Güncellendi - 2016-02-26 21:18:37
Malatya'da Bir Evde Yaşayan Ortalama Nüfus
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Malatya'da bir hanede yaşayan kişi sayısının ortalamasının 3,73 kişi olduğunu açıkladı. Kurum, en kalabalık hane nüfusunun Yazıhan'da, en az nüfusun ise Hekimhan'daki konutlarda yaşadığını açıkladı belirledi.

TÜİK Bölge Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması ve ilçelere göre hane halkı nüfus ortalaması tablosu şöyle:

"2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Malatya ilinde ortalama hanehalkı büyüklüğü (bir hanede yaşayan ortalama kişi sayısı) 3,73 kişidir.

Pano11Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünün yaptığı analizlere göre ortalama hanehalkı büyüklüğünün en fazla olduğu ilçe 3,94 kişi ile Yazıhan ilçesidir. Yazıhan ilçesinden sonra 3,90 kişi ile Battalgazi ilçesi ve 3,84 kişi ile Yeşilyurt ilçesi gelmektedir. Ortalama hanehalkı büyüklüğünün en az olduğu ilçe ise 2,69 kişi ile Hekimhan ilçesidir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız