SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Bir İlk !

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:03:51
Malatya'da Bir İlk !
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ilk kez, hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Dutpınar Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti. ‘Hastalıktan Ari İşletme Belgesi’ almaya hak kazandı.

Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, İl Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin ve Ahmet Turan Karaca, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Nedim Şahingil, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Vahap Şahin ile Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mekselin Yıldız, Malatya’da faaliyet gösteren ‘Hastalıktan Ari İşletme Belgesi’ almaya hak kazanan Dutpınar Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti.’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tesis ziyaretinde konuşan Ali Selvi, “Hayvan sağlığı ve halk sağlığının korunması, güvenli hayvansal üretim yapılması ve hayvansal ürünlerin ihracatının sürdürülebilmesi için gerçek ve tüzel kişilere ait işletme veya işletmelerin, Bakanlık tarafından belirlenen hayvan hastalıklarından ari olarak üretim yapmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Hastalıklardan ari işletmeler için sağlık sertifikasına sahip olan süt sığırı işletmelerinde bulunan, damızlık boğalar dışındaki, altı ay yaşın üzerindeki erkek hayvanlar hariç, tüm sığırlara hayvan başına doğrudan destekleme ödemesi yapılmaktadır. Ari sığır başına ödeme birim miktarları 500 başa kadar 2013 yılı için 375 TL ödeniyor. 501 baş ve üzeri için ise yüzde 50’sine karşılık gelen tutarın ödenmesi suretiyle uygulanmaktadır. Bu işletmemiz sivil müteşebbis olarak Malatya’da ilk Hastalıktan Ari İşletme Belgesi almaya hak kazanan işletmemizdir. Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelere örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Bu işletmemiz 2010 yılında Bakanlığımız Hayvancılık Desteklemeleri çerçevesinde 7 yıl vadeli faizsiz kredi ile 275 ithal sığırla faaliyete geçmiştir. Toplam 7,8 milyon TL yatırım yapan işletmede şu an 630 büyükbaş hayvan mevcut olup bunun 320’si sağmal hayvanlardır. İşletmemizde günlük yaklaşık 6,5 ton, yıllık yaklaşık 2 bin 300 ton süt üretilmektedir. İşletme anlayışlarından ve üretimlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

İşletmenin gezilmesinin ardından Hastalıktan Ari İşletme Belgesi almaya hak kazanan Dutpınar Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti. yetkilisi Mehmet Önel’e Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin ve Tarım İl Müdürü Ali Selvi tarafından belgeleri takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız