SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Boğuldular"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:16:04
A- A+ PAYLAŞ

Memleketleri olan Batman'dan aileleriyle birlikte Malatya'ya kayısı işçiliği için gelen 14 yaşındaki iki çocuğun gölete düşerek boğuldukları ve cenazelerinin Batman'da toprağa verildiği bildirildi.

Malatya'da meydana geldiği belirtilen olayla ilgili Malatya Jandarması'ndan herhangi bir açıklama yapılmayan olayla ilgili olarak İhlas Haber Ajansı'nın Batman mahreçli olarak geçtiği haber şöyle:

BATMAN-Batman’da iki ailenin çocuğu para kazanma umuduyla gittikleri Malatya'dan cenazeleri geri döndü. 

Edinilen bilgiye göre, kayısı toplamak ve para kazanmak için Malatya'ya giden 14 yaşındaki iki kafadar çadır yıkarken girdikleri gölette boğuldu. Batman Petrolkent Mahallesi Dicle Caddesi'nde ikamet eden Akgül ile Kartal ailelerinin iki çocuğu çalışma umuduyla gittikleri Malatya'dan tabut içinde döndü. Önceki gün Malatya'dan gelen acı haber Akgül ile Kartal ailelerini yasa boğdu. Malatya ile Elazığ sınırı arasında yer alan bir bölgede bulunan kayısı toplama merkezinde çadır yıkamak için gölete götürülen N. Akgül (fotoğraftaki) ile Y. Kartal adındaki çocuk işçiler burada dengelerini kaybederek, gölete düştü. Gölete düşen iki arkadaş, çevreden yetişen vatandaşların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Gölette boğulan iki Batmanlı çocuk işçinin cesedi bir saatlik arama kurtarma çalışmasının ardından göletten çıkarılarak, Batman'a gönderildi.

Kayısı toplamak için Malatya'ya giden ancak iki ayrı tabutla memleketlerine dönen N. Akgül ile Y. Kartal 19 Mayıs Ortaokulu'nda aynı sınıfta eğitim görüyorlardı. Çocuklarının kayısı toplamak için gittiği Malatya'dan tabut içinde döndüğünü söyleyen Osman Akgül, ile Mehmet Kartal gözyaşlarını tutamadı. Malatya'da kayısı işçisi olarak çalışırken gölette boğulan iki Batmanlı çocuk önceki gün sahur vakti Karşıyaka Mezarlığı'na götürülerek, toprağa verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız