SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Bölgesel Sağlık Semineri..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da doktorlara yönelik "Çocuklarda İleri Yaşam Desteği" konulu seminer düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı'nın 112 acil servis hizmetleri, hastane acil servisleri ve 1. basamak 24 saat acil sağlık hizmetleri veren tüm kurum ve kuruluşlarda çalışan hekimlere yönelik başlattığı eğitim programı kapsamında Malatya'da bölge toplantısında, "Çocuklarda İleri Yaşam Desteği" konulu seminer veriliyor.

Malatya Avşar Otel'de başlayan seminere, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Şube Müdürü Dr. Serpil Elmalıpınar, Malatya İl Sağlık Müdürü Sezai Demirel, Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Türkiye Genel Koordinatörü Dr. Turgut Arpacı ve Sağlık Bakanlığı Malatya Bölge Eğitim Koordinatörü Dr. Tarkan Şahin ile birlikte Malatya, Elazığ, Adıyaman, Konya ve Sivas illerinden görevli pratisyen hekimler katıldı.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, amaçlarının çocuk ölümlerini en aza indirmek olduğunu ifade ederek, yaptıkları çalışmaların rakamlara yansımasını istediklerini söyledi. Türkiye açısında çok önemli bir çalışmanın yapıldığını belirten Prof. Dr. Atıcı, bu konuda her bölgede çok sayıda eğitici uzmanında yetiştirilmeye çalışıldığını kaydetti.

Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Türkiye Genel Koordinatörü Dr. Turgut Arpacı ise, "Çocuklarda İleri Yaşam Desteği" seminerinin İnönü Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nin verdiği katkıyla başlatıldığını belirtti.

Seminere katılan doktorlara 3 gün süreyle eğitim verileceği, seminer sonunda başarılı olanlara ise sertifika verileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız