SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Bu Konuda Büyük Bir Eksiklik Var"

0
Güncellendi - 2018-02-08 03:37:56
A- A+ PAYLAŞ

  • ESOB Başkanı Keskin, silahlı saldırının yaşandığı 'olay yeri'ni ziyaret etti ve ilgili kurumlara denetim için çağrıda bulundu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, son dönemde şehir merkezinde yaşanan silahlı kavga olaylarından dolayı esnafların rahatsız edildiğini belirterek, “Gerekirse ben gelirim sokakta otururum. Emniyetin dışındaki diğer tüm kurumlarda görevlerini ve denetimlerini yapsınlar. Malatya’da bu konuda büyük bir eksiklik var” dedi.

MESOB Başkanı keskin, beraberinde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Esnaf Odası başkanları ile birlikte Derme Sokak, Nasuhi Caddesi ve Eski Maliye binasının bulunduğu bölgedeki esnafları ziyaret etti.

-Esnafı da huzursuz ediyorlar

Derme Sokak ve çevresinde son dönemlerde meydana gelen ve silahla yaralama olaylarının da yaşandığı olaylara tepki gösteren Keskin, “Malatya’nın huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. 3-5 kişi çıkarak esnafımızı, vatandaşımızı rahatsız edemez.  Derme Sokak ile Mücelli Caddesinin kesiştiği noktaya bir tane MOBESE kamerası talebinde bulunacağız. İşyerlerimizde kamera sistemleri var, anacak yeterli olmuyor. Derme Sokak bölgesinde biraz daha Asayiş ekiplerinin görev yapmasını istiyoruz.  Çünkü sabıkalı ve suç işlemeye meyilli insanlar belli bir semte alıştıkları takdirde o bölgedeki esnafı da huzursuz ediyorlar. Emniyetimiz ile koordineli bir şekilde olayların üzerine gideceğiz.” dedi.

-“Tüm kurumları göreve davet ediyorum”

Esnafların yaşanan olaylardan dolayı yaşadıkları sıkıntı ve şikayetlerini dinleyen Keskin, “3-5 tane psikopata Malatya’yı teslim etmeye kimsenin hakkı yoktur, kimsenin esnafı rahatsız etmeye de hakkı yoktur. Özellikle belediyelerimize sesleniyorum; ruhsatsız olarak  açılan ve gerekli yasal zorunluluklarını yerine getirmeyen kafelerin faaliyetlerine izin vermeyin. Belediyelerimiz kafeleri kontrol etsinler, kimin ruhsatı var, kimin yok, denetlensin. Asayiş olayları neredeyse kafelerde başlıyor. Kaydı olmayan, kim olduğu belli olmayanlar gelip işyeri açmasın. Belediyelerimiz mutlaka bu denetim görevini yerine getirsin.  Emniyetin dışındaki diğer kurumlarda gereken denetim görevlerini yerine getirsinler. Malatya, esnafın ve vatandaşın huzurunu bozanlara bırakılacak bir memleket değildir.   Tüm kurumları göreve davet ediyorum. Burası Malatya, herkes bunu böyle bilsin.” diye konuştu.

-“Tedirgin olmayın, gerekirse ben gelirim”

İşyerlerini ziyaret ederek esnaflarla görüşen Keskin, “Esnaflarımız kesinlikle tedirgin olmasın, gerekirse biz kendimiz gelir cadde ve sokakta otururuz ve huzuru bozanları da gerektiğinde karşımıza alıp konuşuruz. Ben Emniyetimizin gerekli çalışmaları yapacağına inanıyorum. Ancak diğer kurumlarımızda gereken görevlerini ve denetimlerini yapsınlar. Malatya’da bu konuda bir eksiklik var.  Bunun en büyük sıkıntısını esnaf kesimi çekiyor. Çünkü bir caddede olay yaşandı mı ve olumsuzlar meydana geldi mi vatandaşlarımız o bölgeye alışveriş yapmaya gitmiyor. Bu durumda da esnafımız zararını görüyor.  Bu memleketin huzura ve birliğe ihtiyacı var. Kimse gelip de esnafımızın ve vatandaşımızın huzurunu bozamaz, buna artık müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • ULAN cumali elmas (6 yıl önce)
    MALATYA DA POLİS ASKER KALMADIMI ASAYİŞİDEMİ ARTIK ŞEVKET KESKİN YÖNETİYOR MALATYA HABER İYİ BİR İKTİDAR YANLISISIN BU MEMLEKETTE HİÇ MHP YOKMU BU MEMLEKETTE HİÇ CHP YOKMU BU MEMLEKETTE DİĞER PARTİLER YOKMU ALLAHTAN KORK YA ALLAHTAN VARSA YOKSA AYNI İNSANLAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (6 yıl önce)
    Cezmi kartay caddesi kentsel dönüşüme tabi tutularak cadde temizlenmelidir..belediyenin korkuyor bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Tugrul (6 yıl önce)
    Malatya haber olarak şevketten ne kadar reklam parası aldınız? dikkat ettim bu ara sürekli şevket piyasada..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Hralde.hepinizin .alti kuru .bir taneniz .bagkur .700tl ..asil ôdeyeceyiz .dile getirin .diyen yok
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim (6 yıl önce)
    sayın başkan çalışmalarını canı gönülden destekleyen ler çok var seni seven malatya ya sahip çık sonu vekil olmak sa da sana yakışır en azında esnaf vekil li olur malatyanın saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALIYIM (6 yıl önce)
    O caddeye artık aile girmez oldu. Bundan dolayı biz esnaflar olarak iş yapamaz olduk. Ne kira ödeyebiliyoruz ne borçları. Çoğu esnaf iş yerini başka bir yere taşımayı düşünüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aileyi birak biz koca adamlar girmek istemiyoruz,nerde bi sorunlu problemli insan varsa o bölgede cay ocaklarinda köse baslarinda zaten girilsede kadinin cocugun yürüyerek bile gecegi bi kaldirim yok bütün kaldirimlar isgal edilmis durumda
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Ne alaka başkan doğru söylüyor oradaki esnaf Zor durumda
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (6 yıl önce)
    silahlı saldırı yada silahlı çatışma nedense hep Cezmi Kartay'da oluyor. Bunu sebebi ne araştırılması gerek .
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (6 yıl önce)
    Malatyada Malatyalimi kalmis,Kendi vataninda gurbette yasiyor gibi malatyalilar isin özeti bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Demirhan (6 yıl önce)ertan isimli kullanıcı yorumuna
    :( :( :( :( :(
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Niye sürekli bu adamı haber yapıp duruyorsunuz? Seçimlere hazırlık mı var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevket yine mi sen. Bu aralar her yerdesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat Koç (6 yıl önce)Veli isimli kullanıcı yorumuna
    Esnafın temsilcisi esnafın içinde geziyor. neden rahatsızlık duydunuz. Görevini yapmış, esnafının sıkıntılı gününde yanlarına gitmiş. Bu duruma siyaseten bakmak siyasettir. Birilerine meydan kalmıyor yada birilerinin karizmasını çizdi diye mi sıkıntı yaşıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla