SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Bu Yıl da Tütün Ekimi Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya dahil 11 il'de bu yıl da tütün ekilmeyeceği belirtilirken, bu nedenle çiftçilerin alternatif ürün ekmeleri konusunda uyarıldı.

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı tarafından Tarımsal Reformu Uygulama Projesi çerçevesinde yürütülen Alternatif Ürün Projesi ile ilgili olarak, "Tütün Üretiminden Vazgeçip Alternatif Ürün Yetiştiren Üreticilerin Desteklenmesine Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Karar"ın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ 13/07/2005 tarih ve 25874 sayılı Resmi Gazete'de 2005/25 Tebliğ Sayısı ile yayımlandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde; Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Malatya, Mardin, Muş, Siirt ve Van olmak üzere 11 ilde uygulanacağı belirtilmektedir.

Bu Proje Kapsamında, Tütün Üretiminden Vazgeçip Alternatif Ürün Yetiştiren üreticilere yapılacak toplam ödeme tutarı 1 dekar arazi için 80 ABD Doları olarak tespit edilmiştir."dedi.

"Proje kapsamındaki desteklemeden yararlanmak isteyen yazlık ekim yapan üreticiler en geç 26 Ağustos 2005 günü mesai bitimine kadar, güzlük ekim yapacak üreticiler 16 Aralık 2005 günü mesai bitimine kadar İl/İlçe Müdürlüklerimize müracaat edebilirler"diyen Güldal, "TEKEL A.Ş.nin, 2004 yılında olduğu gibi 2005 yılında da Malatya'daki tütün üreticileri ile sözleşme yapmama kararı aldığı Bakanlığımızca İl Müdürlüğümüze bildirilmiştir"sözleriyle açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız