SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Bulunan AKP İl Başkanına Yakalama Emri

A- A+ PAYLAŞ

BATMAN'daki kamu kurum ve kuruluşları açılan ihaleleri kendi istekleri doğrultusunda yönlendirdikleri gerekçesiyle polisin yaptığı ‘Zıpkın’ adı verilen operasyonunda gözaltına alınan 14 zanlıdan 7'si tutuklandı. Operasyon kapsamında aralarında AKP Batman İl Başkanı Ömer El'in de bulunduğu 4 zanlı hakkında yakalama emri çıkarıldı. Malatya'da bulunduğunu belirten İl Başkanı El, olayla ilgisinin bulunmadığını, pazartesi günü ifade vereceğini söyledi.

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, kamu kurum ve kuruluşlar tarafından açılan ihaleleri kendi istekleri doğrultusunda yönlendirdikleri gerekçesiyle mahkemeden aldığı izinle aralarında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki bazı memurlar ile işadamlarının telefonlarını dinlemeye aldı. Polis, dinlemenin ardından ‘Zıpkın’ adını verdiği operasyonla 14 zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada ise, kalem şeklinde 1 tabanca, ruhsatsız tabanca, kuru sıkmadan bozma 2 tabanca, 6 şarjör, 161 mermi, 9 milimetre çapında 20 gaz fişeği, kalem tabancaya ait 15 fişek, 2 senet, 1 senet fotokopisi, kaşe ve firmalara ait fiyat teklif mektupları ele geçirildi.

Operasyon kapsamında AKP Batman İl Başkanı Ömer El, tutuklanan zanlılardan Ferdi Özdemir ile yaptığı görüşme polis tarafından kaydedildi. Özdemir, El'i arayarak, “Şıh ile görüşsen iyi olur. Onunla işimiz var. Konuşup bizi ara” dediği, El'in de “Tamam görüşüp size arayacağım. Merak etmeyin” karşılığını verdiği bildirildi.

Batman Emniyet Müdürlüğü'nde soruguları tamamlanan 14 zanlı dün gece adliyeye sevkedildi. Zanlılardan Hayyam Özdemir, Sermet Özdemir, Ferdi Özdemir, Mahmut Özdemir. Atilla Kaylan, Erdal Vural, ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nda görevli Edip Dursun, ‘İhaleye fesat karıştırarak, haksız yere kazanç sağlamak' suçundan tutuklandı. Diğer zanlılar ise serbest bırakıldı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, olayda adı geçen AKP İl Başkanı Ömer El'in de aralarında bulunduğu 4 zanlı hakkında yakalama emri çıkardı. Malatya’da bulunan AKP İl Başkanı Ömer El, kendisini arayıp, zor durumda olan bir kişinin yardım istediğin bu kişi ile telefon görüşmesini yaptığını söyledi. El, “Arandığımı Cumhuriyet Savcılığı'ndan öğrendim. Pazartesi günü Batman’a giderek Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vereceğim” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız