SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Buluştular

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Marmara Üniversitesi'nde 33 yıl önce sınıf arkadaşı olan 20 kişi Malatya'da bir araya geldi.

1975-1979 yılları arasında İstanbul Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde birlikte okuyan ve dostluklarının temelini o yıllarda atan arkadaşlar , Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Temsilcisi Bekir Sözen'in daveti üzerine Malatya da buluşarak hasret giderdiler.

Aradan geçen yıllara rağmen bağlarının kopmadığını aksine giderek geliştiğini, evlenenler, çocuklarını evlendirenlerle ailenin daha da genişlediğini ifade eden Bekir Sözen, "Zaman zaman çeşitli vesilelerle değişik yerlerde bir araya gelen bizler bu kez Malatya da buluştuk" dedi.

Nemrut Dağı ve civarı, Darende Günpınar Şelalesi, Somuncubaba Külliyesi, Tohma kanyonunda rafting, Gündüzbey Kaptaj (İçme suyu kaynağı), Battalgazi, Karakaya Baraj Gölü, Battalgazi Ulu Camii, Merkezde Beşkonaklar, kanal boyu, Şire Pazarı, Akpınar, eski hal ve civarını gezdiler.

O günün öğrencileri günümüzün iş adamları, yöneticileri, çalışanları, emeklileri olarak Malatya da çok güzel günler geçirdiklerini ifade eden grubun öncüsü İş kadını Hilal Tiryaki, "İlk defa geldiğimiz Malatya'da inanılmaz keyif aldık. Sözen'in bizleri niçin ısrarla Malatya'ya çağırdığını gezip görünce anladık. Muhtelif yerlerde Malatya'ya özgü yöresel lezzetlerden oluşan yemekler yedik. Malatyalıların misafirperverliği, güzellikleri ve özellikle içme suyu kaynağı bizi çok etkiledi. Kaptaja giriş iznini veren Malatya Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır başta olmak üzere gezdiğimiz yerlerde bizlere ilgi gösterenlere teşekkür ederiz. Ayrıca Malatya'yı çok sevdik, güzel anılarla ve dostlarımıza götürmek için aldığımız kayısı ve yan ürünleriyle Dünyanın Kayısı Başkenti Malatya'dan mutlu ayrılıyoruz. Dostlarımıza da tavsiye edeceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız