SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Büyük Kayıp: 1-2

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, kendi sahasında ağırladığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilerek, hem liderliği hem de çok büyük bir avantajı yitirdi. Maçın golleri ikinci yarıda gelirken, Malatyaspor'un her iki yarıda birer penaltı itirazı vardı. Galibiyet gollerinin ardından süre geçirmek için sık sık sakatlanıp yerde uzun süre kalan futbolcularıyla oyunun tansiyonunu yükselten İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 76. dakikadan itibaren İlhan'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi mücadele etti. Her iki takımın birer topu da direkten döndü. Malatyaspor'da, Taner performansıyla hayal kırıklığı yaratırken, birçok gol fırsatından yararlanamadı. D Spor Kanalı'nın naklen yayınladığı karşılaşmaya ilgi fazla olmadı. Karşılaşmayı Vali Halil İbrahim Daşöz ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız da izledi. Bu arada, ilk yarının son dakikalarında sakatlanan, daha sonra da baygınlık geçiren İstanbulspor kalecisi Mehmet Ali'nin, oruç nedeniyle kan şekerinin düştüğü, bu nedenle rahatsızlandığı bildirildi.

..

STAD: İnönü

HAKEMLER: Aytekin Durmaz, Adil Sinem, Selçuk Kaya, 4. Hakem Hamza Mısır,

MALATYASPOR: Şenol, Bülent Akın (Dk.84 Eray), Ramazan, Alper, Johanson (Dk. 70 Atilla Birlik), Şenol Yavaş, Celil, Hakan Söyler (Dk. 60 Serdar Samatyalı), Serkan Bensol, Taner, Effa,

YEDEKLER: Yk. Bora, Serdar Samatyalı, Atilla Birlik, Ulaç, Serdal, Eray, Mehmet Budak

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Mehmet Ali (Dk. 46 Haluk), Yiğitcan, Erdoğan, Erkan, Efe, Cafercan (Dk. 59 Uğur), Volkan Glatt, İlhan, Ekrem, Ali, Mert, Ünal,

YEDEKLER: Yk.Haluk, Mülayim, Tayfun, Uğur, Rızvan, Volkan Koçaloğlu, İbrahim.

KIRMIZI KART: Dk.76 İlhan (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

SARI KARTLAR: Alper, Johanson, Serdar (Malatyaspor), Cafercan, Mert, Haluk (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

2. dakikada, orta sahadan gelen topla Malatyaspor cezaalanı önünde buluşan Volkan Glatt'ın şutu, üstten aut.

3. dakikada İlhan'ın şutu kaleci Şenol'da.

5. dakikada kornerden gelen topu İstanbullu oyuncunun ıskalamasıyla topa sahip olan Malatyaspor kontraatağa kalktı. Orta sahayı geçen Bülent Akın, topu Celil'e aktarmayıp fazla açınca, tehlike başlamadan bitti.

7. dakikada rakip kale önünde Malatyaspor baskı kurdu. En son sağdan ortalanan topa Celil çarpazdan vurdu, üstten aut.

9. dakikadaki Malatyaspor atağında, sağdan cezaalanına gelen topu Effa, Taner'e aktardı. Bu futbolcu yükselip kafayı vurdu. Rakip defans topa gol çizgisi üzerinden müdahale ederken, hakem Malatyaspor aleyhine faul kararı verdi.

16. dakikada cezaalanının sağ tarafında topla buluşan Taner, çaprazdan kaleye doğru vurdu. Kaleye paralel olarak kaleciyi de geçen cılız topa Effa da yetişemeyince, pozisyon autla sonuçlandı.

17. dakikada Taner'in rakipten kurtardığı topa Effa yükseldi, defans uzaklaştırdı.

22. dakikada Celil'in soldan ortaladığı topa Taner kafayı vurdu. Top az farkla yandan aut.

26. dakikada Serkan soldan ortaladı, Effa indirdi ve vurdu. Defans ayak koydu.

27. dakikada Johanson'un ara pasıyla, cezasahasında buluşan Taner kaleciyle karşı karşıya vurdu. Mehmet Ali topu alırken, iki futbolcu da kısa süreli sakatlık geçirdiler.

28. dakikada Celil şık hareketlerle soldan ilerledi, ortaladı. Effa zor pozisyonda yatarak vurdu, defans uzaklaştırdı.

30. dakikada Malatyaspor Celil'le peş peşe iki korner atışı kullandı. Defansın uzaklaştırdığı topa uzaktan Hakan Söyler vurdu. Yerden giden top aut.

36. dakikada Bülent Akın cezaalanına girdiği an şutunu attı, üstten aut.

38. dakikada İstanbulspor'ın kazandığı serbest atışı Cafercan kullandı, top barajdan döndü.

39. dakikada Celil'in cezaalanı girişindeki aşırtma vuruşunda, top az farkla üstten auta çıktı.

40. dakikada Serkan sağdan ortaladı, Effa kafaya yükseldi ve vurdu. Pozisyon autla sonuçlandı.

43. dakikada Hakan'ın pas hatasından topu kapan Volkan Glatt cezaalanı girişinde vurdu, araya giren Johanson tehlikeyi uzaklaştırdı.

Hakem oynanmamış süre olarak 1 dakikayı işaret etti.

44. dakikada Bülent Akın cezaalanına girdi, pas çıkarmak yerine topla fazla oyalanınca, defans tehlikeyi uzaklaştırdı, Bülent tribünlerden tepki gördü.

45. dakikada İstanbul kontraatağında Malatyaspor defansta 2'ye 1 yakalandı. Volkan Glatt, cezaalanında sert vurdu, son anda ayak koyan Şenol Yavaş tehlikeyi engelledi.

45+1. dakikada Malatyaspor bir kez daha gol fırsatından yararlanamadı. Ramazan’ın ortasında Taner kafayla vurdu, kaleci Mehmet Ali sakatlanma pahasına topu eliyle çeldi. Dönen topu Effa tamamladı, top kaleye paralel gidip sol kanada açıldı, Serkan Bensol takip edip ortaladı, Bülent Akın geriden gelip boş durumda kafayı vurdu, top yandan dışarı çıktı.

Bu pozisyondan sonra baygınlık geçiren İstanbulspor kalecisi Mehmet Ali, bitiş düdüğüyle birlikte hastaneye kaldırıldı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

İstanbulspor, ikinci yarıya, kaleci Mehmet Ali'nin yerine Haluk'u alarak başladı.

48. dakikada Bülent Akın'ın topunu alan Celil, cezaalanına ortaladı, kalecide kaldı.

49. dakikada defanstan çıkan uzun topu kafayla kontrol edip önüne alan Effa, sağdan cezaalanına girdi çaprazdan sert vurdu. Kaleci ayaklarıyla topu çıkardı.

51. dakikada sağdan Malatyaspor cezaalanına giren Volkan Glat, sert vurdu, top direkten döndü.

54. dakikada İstanbul gole çok yaklaştı. Cezaalanı içerisine cezaalanına yapılan ortayı izleyen Ali'nin ortasına Cafercan penaltı noktası üzerinden plaseledi. Üstten aut.

55. dakikada Bülent Akın'ın ortasında Effa 6 pas içerisinden topa kafayı iyi vuramayınca, kaleci topa hakim oldu.

56. dakikada Cafercan'ın cezaalanı içerisindeki pasını izleyen Ali, penaltı noktası gerisinden şutunu attı. Kalecinin ayakla müdahalesi yeterli olmadı, top yerden filelerle buluştu: 0-1

60. dakikada Uğur'un ortasını izleyen İlhan'ın vuruşunda top bir kez daha Malatyaspor ağlarını gördü: 0-2

67. dakikada Malatyaspor kontraatağında Serdar Samatyalı sağdan indi ve ortaladı. Effa şık bir kafa vuruşuyla mükemmel bir gol attı: 1-2

70. dakikada Taner ceza alanı içinde boş kaldı plaseyi yaptı, top defanstan dönerken, Taner’in bu topun elle kesildiği itirazları sonuç getirmedi.

76. dakikada Yiğitcan’ın "uzun süre yerde kaldığı" sakatlığı sırasında İlhan, Taner’e kafa atınca hakem bu oyuncuyu kırmızı kartla dışarı attı.

79. dakikada Serkan Bensol’un ortasında top savunmayı geçip Effa’nın önüne düştü, bu oyuncu bekletmeden vuruşunu yaptı, top yandan dışarı çıktı.

80. dakikada Ramazan’ın ortasını uzak direkte Atilla indirdi, Taner rövaşatayı yaptı, Haluk topu kontrol etti.

85. dakikada Malatyaspor mutlak bir golden oldu. Serkan Bensol ortaladı, Effa kafayla indirdi, Taner yakından kötü vurup topu üstten dışarı attı.

88. dakikada Malatyaspor şanssız bir an yaşadı. Eray’ın ortasına yükselen Taner’in kafası üst direkten geri geldi.

89. dakikada Eray savunmadan kendi çabasıyla çıktı. Serdar’ı gördü, bu oyuncu ceza alanına girdi uygun durumda vuruşunu iyi yapamayınca kaleci açıyı daralttı ve top auta çıktı.

90. dakikada Serdar Samatyalı’nın soldan ortasını izleyen Taner uygun durumda plaseyi dışarı yaptı.

Hakem oynanmamış süre olarak 6 dakika işaret etti.

90+3. dakikada Uğur’un pasıyla ceza alanına giren Ali Güzeldal ceza alanına girdi, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda vuruşunu yaptı, top Şenol’un ayağına çarpıp dışarı çıktı.

90+6. dakikada Effa ceza alanında topu önüne aldı, boş durumda vuruşu kendi takım arkadaşlarına çarpınca Malatyaspor beraberlik şansını kullanamadı.

Karşılaşma konuk takımın 2-1 galibiyetiyle sonuçlandı.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız