SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Çalındı Ş.Urfa'da Bulundu

A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa'da son günlerde yürütülen operasyonlarda çalıntı olduğu belirlenen 32 araç ele geçirildi. Toplam 11 ilden çalınan araçlar Şanlıurfa'da ele geçirilirken, olayla ilgili olarak 31 kişi gözaltına alındı. Şahısların 23'ü serbest kalırken, 8'i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık ve Hırsızlık Büro Amirliği çalıntı otolara yönelik operasyon düzenledi.

Yapılan çalışmalar neticesinde toplam 20 adet otomobil, 6 adet kapalı kasa kamyonet, (panelvan tipi minibüs), 1 adet traktör ve 5 adet çalıntı motosiklet ele geçirildi. Araçlardan 11'inin İstanbul, 8'inin Şanlıurfa, 3'ünün Gaziantep, 2'sinin Adana, 1'er adedinin de İzmir, Mersin, Sakarya, Konya, Malatya, Antalya, Adıyaman'dan çalındığı bildirildi.

Gözaltına alınan şahıslar yapılan tahkikattan sonra adliyeye sevk edildi. 23 şahıs serbest bırakılırken, diğer 8 şahıs ise tutuklanarak Şanlıurfa Cezaevi'ne konuldu. Ele geçirilen araçlardan 21'inin sahiplerine teslim edildiği, diğer 11 aracın ise sahiplerine teslim edilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü oto parkında muhafaza altına alındığı kaydedildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık ve Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, araç alacak vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Yetkililer, vatandaşların mağdur olmamaları için araç satın alırken ruhsat evrakında yazılı bulunan motor şase numarasının, araç üzerinde yazılı bulunan motor ve şase numarası ile uyum sağlayıp sağlamadığını kontrol etmeleri gerektiğini söyledi. Yetkililer, ayrıca ruhsat sahibi ile mutlaka yüz yüze veya telefon ile görüşme yapılması gerektiğini ifade etti. Satın alınmak istenen araçtan şüphelenildiği takdirde, aracın çalıntı olup olmadığını öğrenebilmek için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Büro Amirliğine gelerek veya telefonla bilgi alınabileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız