SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Çalışmaları Bitirdik'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Ömer Demir, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin Haziran 2007 dönemi itibariyle işlemeye başlayacağını söyledi.

TÜİK Başkanı Doç. Dr. Ömer Demir, TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü'nde Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın ve TÜİK Malatya Bölge Müdürü Şemsettin Özcan ile video konferans sistemiyle görüşerek, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi hakkında bilgiler verdi. Malatya'daki çalışmaların bitirildiğini söyleyen TÜİK Başkanı Doç. Dr. Ömer Demir, "Malatya çalışmaların bitirildiği 16 ilimizden birisidir" dedi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin hizmetlerin verilmesinde çok önemli olduğunu söyleyen Vali Halil İbrahim Daşöz, "Bundan sonra ülkemizde hem yaşam hem kamu hizmetlerini yönetmek, hem de vatandaşın devlete ve hizmete erişimini noktasında rahatlama olacak" ifadesini kaydetti.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin Belediyenin de hizmet üretmesinde çok önemli olduğunu söyleyerek, yapılan çalışmadan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜİK Başkanı Doç. Dr. Ömer Demir ise yapılan çalışmaların bir sayımdan ibaret olmadığını söyleyerek, "Bundan sonra Türkiye'de yapılacak çalışmaların veri tabanını tutuyoruz. Artık yöneticiler bir mahalleye nereden göç geldiğini, nereye göç gittiğini hemen öğrenebilecek" diye konuştu.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin Haziran ayı itibariyle bitirilmiş olacağını söyleyen Demir, şuanda sistemin önceden hedeflendiği şekliyle devam ettiğini ifade etti.

TÜİK Bölge Müdürü Şemsettin Özcan ise, sorumluluk alanlarındaki Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerindeki askı öncesi sürecin tamamlandığını belirterek, Malatya'daki çalışmalarda Vali Daşöz ve Belediye Başkanı Akın'ın büyük destek verdiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız