SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Çanakkale Çadırı

A- A+ PAYLAŞ

Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümü nedeniyle Malatya Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve kısa adı MEDER olan Malatya Eğitimciler Derneği iş birliğiyle “Çanakkale Çadırı” açıldı.

"MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE KAZANILDI..
Belediyenin açılan çadıra ilişkin bülteni şöyle:

"21 Mart Pazartesi günü açılan Çanakkale Çadırı’nın açılış törenine, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Savaşı’nın Dünya da az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu belirten MEDER yöneticisi Mehmet Antiç, Çanakkale Zaferini Mehmetçiğin topla, tüfekle kazanmadığını, milli manevi değerlerle büyük bir zafere imza attıklarını söyledi.

Antiç,“Bu çadırın açılmasında ve programların düzenlenmesin de Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın büyük destekleri oldu. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Çanakkale Savaşlarının tarihin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu belirten Milli Eğitim Müdür vekili Mahmut Berk ise yaptığı konuşmada Çanakkale Savaşlarının sadece Türk tarihi değil, dünya tarihinin de en önemli savaşlarından biri olduğunu söyledi.

Çanakkale zaferinin, Türk milletinin bağımsızlık adına, canıyla, kanıyla ve malıyla mücadele ettiği bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise bu zaferin çok güçlü donanmalara sahip devletler karşısında elde edildiğini söyledi.

Başkan Çakır, “Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz. O ruhu bugünlere taşıyarak, gençlerimize aşılamayı amaçlıyoruz. Çanakkale Savaşı Türk Milletinin kaderini değiştirmiş, tarihe yön vermiştir” dedi.

Çanakkale ruhunu bütün gençlere anlatabilmek için mutlaka Çanakkale’nin gezilmesinin önemine vurgu yapan Vali yardımcısı Şükrü Özcan da, SODES programı kapsamında bu yıl 750 öğrenciyi Çanakkale’ye götüreceklerini söyledi.

Özcan, “Çanakkale Savaşı bir çok kahramanlık hikayeleriyle birlikte kitaplara, programlara sığmayacak kadar büyük bir zaferdir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Belediyesi Sanat Merkezi bünyesinde oluşturulan koro tarafından Çanakkale Türküleri seslendirildi.

Çanakkale Çadırının kurdelesini Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Milli Eğitim Müdür vekili Mahmut Berk beraber kesti. Belediye Başkanı Ahmet Çakır daha sonra çadırda açılan anıt defterini imzaladı.

Malatya Belediyesi yanında kurulan Çanakkale Çadırı 25 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak."

ÖĞRENCİLERE ÇANAKKALE GEZİSİ..
Bu arada Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümü nedeniyle Malatya Belediyesi, 110 ilköğretim öğrencisini Çanakkale’ye götürüyor.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, Malatya Belediyesi’nin 2011 kültürel etkinlikleri çerçevesinde, Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümü nedeniyle, öğrencilerin savaşın yaşandığı toprakları görmeleri, vatan sevgisi ve milli tarih bilinçlerinin geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla Çanakkale’ye bir gezi düzenleyecek.

23–25 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan geziye, başarılı ve maddi durumu iyi olmayan 110 başarılı ve maddi durumu iyi olmayan 7–8. sınıf öğrencisinin katılacağı bildirilirken, ayrıca beraberinde 14 idareci ve öğretmen ile 1 doktorun da görevli olarak geziye katılacağı belirtildi.

Havayolu ile gerçekleştirilecek olan gezi yolculuğunda, öğrenciler ilk kez uçağa binecek olmalarının heyecanını yaşarken, 23 Mart Çarşamba günü saat 08.30’da Belediye önünde uğurlama töreni düzenleneceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız