SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Çok Büyük Müze Planımız Var"

0
Güncellendi - 2017-10-13 02:05:03
A- A+ PAYLAŞ

Bir dizi programa katılmak üzere Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Öznur Çalık ile beraberlerindeki heyet, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AKP İl Başkanlığını ziyaret ederek belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE..

Ziyarete Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanısıra AKP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ile ilçe belediye başkanları ve kalabalık bir heyet katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u Malatya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir ile birlikte şehrin genel yapılanması ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Malatya büyükşehir ile birlikte Belediye sorumluluk alanı en fazla büyüyen illerden biri. Saha yapılanmasını tamamladık. Malatya genelinde imar, ulaşım ve turizm master planları hazırlandı. İlçelerimizde ciddi bir alt yapı çalışmamız var. Bu çalışmaların yanında sosyal ve kültürel alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sanat Sokağı, Kernek Külliyesi, Yaşam ve Spor Merkezi, bunun yanında 33 tane çok amaçlı sosyal tesis ve semt konakları inşa ettik. Buralarda çocuklarımıza ve gençlerimize sanatsal eğitimler ve kurslar verilmekte” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, brifingin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’a hizmet ve yatırımların yer aldığı bir dosya sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibinin güzel hizmetlere imza attığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; “Büyükşehir Belediyemiz Malatya’da örnek bir belediye hizmeti sürdürüyor. İlçe Belediyelerimiz ile birlikte güçlü bir belediyecilik örneği sergileniyor.

Kültür Bakanlığı olarak Malatya’da çok büyük bir müzenin yapılması ile ilgili bir planımız var. Türkiye’deki en önemli ve büyük müzelerden birinin Malatya’da olması için planlarımızı yapıyoruz. Yer tahsisi yapıldıktan sonra gerekli çalışmalara başlayacağız. Malatya büyük bir üniversite şehri, önceden beri önemli bir kültür merkezi olmuştur. İnşallah Malatya’mıza yakışan bir müzeyi inşa edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bakır işlemeli bir tabak hediye ederken, Başkan Çakır’da, Sayın Kurtulmuş’a kayısı, kayısı kristali ve el dokuması bir halı hediye etti.

AKP İL BAŞKANLIĞINDA..

AKP Malatya İl Başkanlığını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan kurtulmuş, partililerle bir araya gelerek,” AK Parti’nin siyasi hayatı boyunca ve hatta Türkiye’deki çok partili siyasi hayatımız süresince bizim camiamızın, bizim siyasi çizgimizin karşılaşacağı en önemli ve en zor seçimdir.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, beraberinde Gümrük ve ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar ile birlikte AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı’yı ziyaret etti.

-“2019’da 3 seçim var, hazır olun”

Ziyaretinde partililerle bir araya gelen Bakan Kurtulmuş,  partililerden 2019 seçimleri için şimdiden hazır olmalarını isteyerek; “Türkiye’de geldiğimiz nokta itibariyle yeni bir sisteme geçişin tam arefesindeyiz. Şimdiye kadar çok seçimler kazanıldı, genel seçimler kazanıldı, yerel seçimler kazanıldı, şimdiye kadar referandumlarda başarılı sonuçlar elde ettik. En son 16 Nisan referandumunda milletimizin yüzde 51.4’ü evet diyerek yeni bir sistemin kurulması için karar belirtti. Dolayısıyla şimdi karşımızda yeni sistemin ilk seçimleri diyebileceğimiz 2019 yılındaki merkezi hükümet seçimleri, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve belediye seçimleri, yerel seçimler var. 2019’da 3 seçimi birden yapacağız.” dedi.

-“Karşılaşacağımız en önemli ve en zor seçimdir.”

Kurtulmuş şunları söyledi:

“Önceden AK Parti’nin iktidara geldiği ilk seçimi hatırlayın, yüzde 34 ile tek başına iktidar alınmıştı. En son 1 Kasımda yüzde 49 ile büyük bir çoğunlukla iktidar alındı. Ama şimdi yüzde 49.9 bile yetmeyecektir. İktidar olabilmemiz için yüzde 50 artı 1’i almamız gerekiyor. Disiplinli bir çalışmaya alışmış bir teşkilatız. Ama şu çok açıkki önümüzde son derece zor bir seçim takvimi var. Bu seçim hiç mübalağa etmeden söylüyorum; AK Parti’nin siyasi hayatı boyunca ve hatta Türkiye’deki çok partili siyasi hayatımız süresince bizim camiamızın, bizim siyasi çizgimizin karşılaşacağı en önemli ve en zor seçimdir.”

-“Futbol tabiriyle söylersem, play-oof’tayız”

Bakan Kurtulmuş, “Türkiye birçok noktada şunu çok açık söyleyeyim, futbol tabiriyle söylersem, henüz süper lige çıkamamış, ama play-off oynuyor. Yani İnşallah play-off’u kazanıp bir yukarı çıkacağız. Ama birileri de, başkaları da Türkiye’nin  süper lige çıkmaması için,yani dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmaması, bu bölgenin en güçlü ülkesi olarak bölge ve dünya siyasetine belirleyici bir şekilde katılmaması için, Türkiye’nin üzerine bütün güçleri ile abanıyorlar.” İfadelerini de kaydetti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com- Bülten

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız