SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Çok Daha Düşük..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da da, tüm Türkiye'de başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında düzenlenen törenle 5 bin adet fidan dikildi.

Başbakanlığın Ağaçlandırma Seferberliği Genelgesi gereğince tüm yurtta "2008-2012 Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Eylem Planı" adıyla başlatılan kampanyaya Malatya da coşkuyla katıldı. Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Eylem Planı Uygulama açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle İstanbul'da yapılırken, Malatya'daki ağaç dikim töreni de video konferans sistemi kullanılarak İstanbul ile aynı anda gerçekleştirildi.

1. Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Orman İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlı, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Erkoç, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, törende yaptığı konuşmada, Malatya'nın ağaçlandırma bakımından Türkiye ortalamasının altında olduğunu söylerek, "İstatistiki açıklamalara göre her ülkenin toprağının yüzde 30'unun verimli arazilerden oluşması gerekiyor. Ancak Türkiye yüzde 27.2 seviyelerinde. Dünya ortalamasının altında. Bunun için daha fazla ağaç dikmeliyiz. Malatya bu oranların daha da altında, yüzde 14 seviyelerinde. Ancak Doğu illeriyle kıyaslayacak olursak şehrimiz diğer illerden daha yüksek seviyede" diye konuştu.

Orman İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlı da dünya nüfusunun her geçen gün artması ve sanayinin olumsuz etkileri nedeniyle ormanların hızla tahrip olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Cemal Akın, ecdadımızın ağaç dikimine ve korunmasına büyük önem verdiğini, ağaç kesimini yasakladığını ifade edip, "Bizim ağaçlara çok fazla ihtiyacımız var. Ağaçlar ve ormanlar aynı zamanda ibret vesilesidir. İncir ağacını sadece odun ve kereste olarak düşünmemeliyiz. Malatya Belediyesi olarak 125 bin adet fidan ve 120 bin çiçek dikimi yaptık. Yeşil Malatya kimliğini korumak için çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

Daha sonra, Vali Daşöz, İstanbul'daki törene canlı telefon bağlantısıyla katıldı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan, canlı yayında Malatya'daki ağaçlandırma seferberliğini başlattı. 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan "Sanayi Ormanı" için 30 dönümlük araziye 5 bin adet fidan dikilerek eylem planına geçilmiş oldu.

FOTO: Bakış Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız