SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Çok Hayret Ettik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:41:35
A- A+ PAYLAŞ

Tacikistan ve Kırgızistan işadamlarından oluşan heyet, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, gelen heyetin Malatya Organize ve Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunarak görüşmelerde bulunduklarını anlatarak, “Yatırım iklimi ve ortamını büyümü pozisyonunda olduğu tarımla ilgili bilgi almak için Malatya’ya ziyarette bulundular. Malatya son yıllarda sanayileşen, sanayi iklimini alt yapısını oluşturan bir kent. Malatya özellikle son yıllarda değişik sektörlerdeki yatırım merkezi olması ve ihracat rakamlarına baktığımızda da tarımın dışında diğer sektörlerinde ihracat rakamlarının ortaya çıkması, ihracat noktasındaki bu sektörel dağılımdaki bu zenginliği Malatya’yı daha çok cazip hale getirmeye başladı Dışarıdaki insanlarında dikkatini çekmeye başladı” dedi.

Tacik işadamı Fayziev Abdumubin ise, gelen heyetin Türkiye’ye ve Malatya’ya ilk kez geldiğini söyleyerek, “Malatya’da çok hayrette kaldık. Şehir çok temiz ve düzenli. Tacikistan’da 40 dönümlük bir kayısı üretim alanımız var. Şirketlerimiz Rusya’da kayısı ve kuru meyveler satıyorlar. Malatya’daki şirketlerle işbirliği içerisinde bulunuyorlar” dedi.

Ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız