SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet'in ilanının 82. Yıldönümü Malatya Hükümet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Vali Osman Derya Kadıoğlu, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ve Belediye Başkanı Cemal Akın törene katılanların bayramı kutlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi.

Ardından bir konuşma yapan Vali Osman Derya kadıoğlu, “Türkiye Cumhuriyetinin ilerlemesinden , güçlü olmasından rahatsızlık duyan, dış düşmanlar ile dış destekli iç düşmanlarımız maalesef her dönemde olmuştur ve bugünde vardır. Tarihin her döneminde bu tehdit ve saldırıları milli birlik ve beraberlikle aşan Türkk Milleti bu engelleride aşmasını bilecektir.Türkiye’nin etnik, dini ve kültürel zenginliklerini azınlık statüsünde görmeyi ve Türk Milletini parçalamayı umut edenler bir defa daha hayal kırıklığına uğrayacaktır. “ dedi.

Kubilay Lisesi'nden 2 öğrencinin şiir okumasının ardından geçit töreni yapıldı. Sancak ve bayrak grubunun ardından Malatya'daki askeri birliklere bağlı askerler, Belediye Mehter Takımı, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile lise ve ilköğretim okulu öğrencileri törende yürüdüler. Daha sonra askeri birliklere ait araçlar, Jandarma ve polis araçları tören geçişi yaptı. Bu sırada 2. Ordu Hava Alayı'na bağlı bir helikopter filosu ile 7. Ana Jet Üssü uçakları alçak uçuş yaptılar.

Hafif yağmur yağışına karşın vatandaşlar Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilgi gösterdi.

MESAJLAR..
Bu arada Belediye Başkanı Cemal Akın da, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Akın'ın mesajı şöyle:

"Kuruluş süreci ve içerdiği değerler bütünü ile ulusların bağımsızlık mücadelesine örnek oluşturan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 82. yıl dönümünü kutlamanın bahtiyarlığını yaşamaktayız.

Türkiye Cumhuriyeti, Birinci Dünya Savaşı sürecinde yıkılan imparatorluktan sonra, vatan toprağını işgal eden güçlere karşı gerçekleştirilen milli direnişimizin ürünü olarak kuruldu.

Her türlü yokluğa, büyük sıkıntılara rağmen Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanması ve kutsal vatan topraklarının savunulması tarihî geleneğimize uygun olarak milletimizin ve milli tarihimizin yüzakı ve tarihsel gururudur.

Dönemin egemen güçlerinin işgalci emellerini boşa çıkaran Milli Mücadelemiz’in çağdaş ve demokratik bir yönetim biçimi ile taçlandırılması anlamına gelen Cumhuriyetin ilanı ile, Türkiye, çağdaş toplum ve devletler arasındaki yerini almak için olağanüstü zor şartlar altında tarihi bir adım atmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı günden itibaren fikir ve idealinde yaşattığı Cumhuriyetimiz, ilan edildiği 29 Ekim 1923 tarihinden bugüne, “Muasır Medeniyet Seviyesi’nin üstüne çıkma” hedefimizi gerçekleştirme yolunda büyük kazanımlar elde etmiştir.

Halkın, demokratik ve özgür iradesinin yönetim katına yansıması ve halkın kendi kendisini yönetme fazileti Cumhuriyetimiz sayesinde hayata geçmiştir.

Egemenliği kayıtsız ve şartsız millete ait çok önemli bir hak olarak öngören cumhuriyet anlayışımız, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da milletimiz için refah ve mutluluk üretecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin ilelebet yaşayacağına olan inancımı vurgularken, cumhuriyetimizin yerel yönetimler ve şehircilik alanında bizlere sunduğu çağdaş ufuklar ile Malatyamıza ve çok değerli hemşehrilerimize hizmet etmenin kıvancı içinde olduğumuzu kaydetmek istiyorum."

ADD BAŞKANININ AÇIKLAMASI..
Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir de, bayram dolayısıyla bir açıklama yaptı. Tunçdemir özetle şöyle dedi:

"Tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyet yönetimi, Yüce Atatürk'ün çağdaş, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.Ulus egemenliğine ve ulusal istence dayanan, demokratik açılımları olanaklı kılan Cumhuriyet ve ardından yapılan devrimlerle, Türkiye, uygarlık yolunda önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Bizler, uygarlığın tüm olanaklarından yararlanan özgür yurttaşlar olarak geleceğe güvenle bakabiliyorsak, bunu Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e ve onun kazanımlarına borçluyuz..

..Bugün cumhuriyet yönetimin üzerine kurulu olduğu değerleri yeniden harekete geçirmek, yani halkçı, bağımsızlıkçı dünya barışını esas alan bir demokrasi anlayışını bütün Cumhuriyet karşıtı yönelimlerin karşısına dikmek Türkiye'nin geleceğini düşünen herkes için vazgeçilmez bir görevdir. Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkılması, Cumhuriyet'in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir. Bu sorumluluk bağlamında belirtilmelidir ki; laik Cumhuriyet'e, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalma yemini eden Cumhurbaşkanı'ndan Milletvekiline, Başbakan ve Bakanlardan, yargı mensuplarına, öğretim elemanlarından, kamu görevlilerine herkes ve tüm yurttaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasada belirtilen niteliklerini korumak, bunlara özen göstermek ve bu ilkeleri koruyup yaşatmak konusunda taraf olmak zorundadırlar. Yurttaşlarımızın bu bilinçle, Cumhuriyet'in çevresinde kenetleneceğine ve O'nu yeni eserlerle yücelterek geleceğe güçlü biçimde taşıyacağına inancımız sonsuzdur. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet, Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Aydınlık yarınlara ulaşılmasında en büyük güvencemiz de, Türk Ulusu'nun birlik ve beraberliği, yurdunu ve bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan yaşam felsefesidir.Türkiye'nin dirlik ve düzeni için gerekli uyumun, öncelikle bu niteliklerin oluşturduğu Cumhuriyet değerleri etrafında sağlanması gerekir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız