SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da Alarm

A- A+ PAYLAŞ

Bomba yüklü olabileceği değerlendirilen 2 araçla ilgili olarak Malatya'daki güvenlik birimleri de alarma geçti. Pazartesi gecesinden itibaren, tüm ekiplere plakaları yazdırılan 2 araç konusunda dikkatli olunması istendi. Bu araçlardan birinin Şırnak'tan bomba yüklü olarak çıktığı ve 73 FA 126 plakalı beyaz renkli Renault binek oto, ikinci aracın ise 27 FR 203 plakalı panelvan veya minibüs görünümünde araç olduğu, bu araçların sahte plaka da taşıyabilecekleri belirtildi.

BİRİ ŞIRNAK'TAN..
73 FA 126 plakalı araçla ilgili olarak Vatan Gazetesi'nde aşağıdaki haber yeraldı:

"Şırnak'tan yola çıkan ve içerisinde yüklü miktarda bomba bulunan araç için tüm illerin emniyet birimleri harekete geçti.

Emniyet, Şırnak'tan yola çıkarılan bomba dolu araç için alarm verdi. 73 FA 126 plakalı beyaz renkli binek tipi Renault marka aracın istihbaratını alan güvenlik birimleri, şüpheli araçların ihbar edilmesini istedi.

73 FA 126'ya dikkat
Bölücü terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'da gerçekleştirdiği hain saldırı sonrası istihbarat çalışmalarına ağırlık veren emniyet birimleri şimdi Şırnak'tan yola çıkan ve içerisinde yüklü miktarda bomba bulunan 73 FA 126 plakalı beyaz renkli binek tipi Renault marka otomobilin peşine düştü.

'POLİSE İHBAR EDİN'
Yapılan istihbarat çalışmalarında örgütün Diyarbakır saldırısının ardından özellikle metrepol illerde planladığı saldırı için Şırnak'tan 73 FA 126 plakalı beyaz renkli binek tipi Renault marka otomobilin içine TNT, PE, A-4, C- 4, Peritonat ve el bombalarıyla hazırlanmış bir karma oluşturduğu ve bunu da uzaktan kumandanın kontrolündeki ilk ateşleyiciye montelendiğini saptadı. Vatandaşlardan da destek isteyen emniyet yetkilileri, şüpheli hareketlerde bulunan kişiler ile şüpheli araçların polise ihbar edilmesi gerektiğini belirtti.."

BİR TANE DAHA..
Şırnak'tan yola çıktığı belirtilen araçla ilgili bilgiler Pazartesi gecesi 22.00 sıralarında polis ekiplerine yazdırılırken, bundan 1.5 saat önce de 27 FR 203 plakalı panelvan veya minibüsle ilgili dikkatli olunması, bu aracın plaka değiştirebileceği yolunda da anonslar yapıldı.

Resmi kurum ve kuruluşlar, halkın kalabalık olduğu yerler, bankalar ve ATM'ler başta olmak üzere kritik bölgelerde dikkatli olunması istenirken, Sinema Caddesi 2. Sokakta terkedilmiş, kapıları açık ve plakaları sökülmüş olan eski tip Doğan marka araç da polisi harekete geçirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız