SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da Çalışmalara Başlandı

A- A+ PAYLAŞ
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "81 İlde 81 Örnek Köy" projesi uygulamaya konulacak. Proje ile ilgili çalışmaların Malatya'da başlatıldığı öğrenildi. 
 
Köylerde yöresel mimari geleneğini canlandırarak sağlıklı, modern, afete dayanıklı konutları teşvik etmek amacıyla "81 İlde 81 Örnek Köy" projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "81 İlde 81 Örnek Köy" projesiyle depreme dayanıklı, yöresel doku ve mimariye uygun, günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilen örnek konutlar inşa edileceği belirtildi. 
 
Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi; 
 
"Bu kapsamda Hatay, Malatya, Trabzon, Afyon, Erzincan ve Kahramanmaraş illerinde de çalışmalara başlandı. Söz konusu iller için kullanıcı ihtiyaçlarına cevap verebilen, sağlıklı, güvenli ve yöresel mimariye uygun projeler üretilerek, İl Müdürlükleri ve İl Özel İdareleri aracılığıyla ücretsiz olarak köyde yaşayan vatandaşlara verilecek ve proje maliyetleri devlet desteğiyle karşılanacak. Projenin, 2012 yılında Türkiye genelinde tamamlanması hedefleniyor. Projenin daha geniş çevrelere duyurulması, kırsal
alanda yaşayanlarda, fiziki çevreleri ve yöresel dokunun sürdürülebilirliğinin sağlanması konusunda bilinç oluşturulması, bu çerçevede halkın yöre mimarisi, doğası ve özgün değerleri hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla 02 Aralık 2011 tarihinde Balıkesir'de sunum, tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. Projenin uygulamaya geçirilmesi konusunda görüş alışverişinin yapılacağı toplantıya, yerel idareler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yöre halkı katılacak." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız