SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da Dağıtacaklar

A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi emekli Tuğamiral Ufuk Aslan ve Temsilci Yardımcısı Emekli Binbaşı M.Koray Akalın, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Ufuk Aslan yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vakfın bu yıl da vekaleten kurban keseceğini belirterek, vekaleten kesilecek kurban bedelinin 400 TL olarak belirlendiğini ifade etti. Aslan, vakıflarının kuruluşundan bugüne kadar 36 bin 574 kişiye toplam 219 milyon 709 bin TL nakdi yardım yaptığını belirtti. Mehmetçik Vakfı'nın, askerlerin şehit olmaları, herhangi bir nedenden hayatlarını kaybetmeleri veya engelli kalmaları durumunda kendilerine, eş ve çocuklarına yardım ettiğini dile getiren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi emekli Tuğamiral Ufuk Aslan, ''Bu vakıf aslında sosyal güvencesi olmayan kimselerin adeta bir sosyal güvenlik kurumudur. Mehmetçik Vakfının, devlet kaynaklı hiçbir geliri yok. Vakfın en büyük gelir kaynağını, yardımlar oluşturuyor" dedi.

Mehmetçik Vakfı'nın bu yıl vekaletle kesilecek kurban bedelini 400 TL olarak belirlediğini açıklayan Aslan, yaptıkları ihaleler sonucunda bu yıl 90 bin kurban temin edebildiklerini ve bu sayıda kurbanı kesebileceklerini söyledi. Kurban derilerini Türk Hava Kurumu'na (THK) bağışlayacaklarını kaydeden Aslan, etlerin bir kısmının ise Bilecik, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaraş'taki 2 bin 662 şehit ve gazi ailesine dağıtılacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız