SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da İnceleme Yapacaklar

A- A+ PAYLAŞ

Bölgedeki yaş ve kuru meyve ve sebze sektörlerinin analizi için İzmir'e gelen AB heyeti, İzmir Ticaret Borsası'nı (İTB) ziyaret etti. Heyetin hazırlayacağı rapor, Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında verilecek hibe fonu için belirleyici olacak.

Avrupa Birliği'nin, 2007-2013 yılları arasında Türkiye için uygulayacağı Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni (KOYA-KKB) kapsamındaki hazırlıkları sürerken, aynı proje çerçevesinde verilecek hibe fonunun dağıtımı amacıyla başlatılan çalışmalar da hız kazandı. Bu çerçevede İzmir'e gelen AB heyeti, bölgedeki kuru ve yaş meyve ve sebze sektörleriyle ilgili ikili görüşmelerde bulundu.

Avrupa Birliği adına sektör analizleri gerçekleştiren bağımsız İngiliz şirketi Agrisystems'in Hollandalı uzmanı Jan Van Agthoven ve Fransız uzman Frederic Plumelle ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkililerinin yer aldığı heyet, İzmir Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

AB uzmanlarına, Ege'nin meyve ve sebze sektöründeki atılımlarını aktaran Yemişçi, özellikle endüstriyel yatırım planları içinde yer almaya başlayan narla, dünya pazarında tüketimi giderek artan kuru eriğin potansiyeline dikkat çekti. Seracılık ve organik tarımdaki gelişmelerin, bölgedeki jeotermal avantajı nedeniyle büyük bir hız kaydettiğini hatırlatan Yemişçi, Avrupa Birliği'nin, meyvelerin kurutulması aşamasında hijyen sergi alanlarının kullanılması için destek verebileceğini de söyledi.

Meyve ve sebze sektörleri için İzmir'in yanı sıra Antalya, Manisa, Ordu, Malatya ve Tokat illerinde de incelemelerde bulunacağı belirtilen İngiliz araştırma şirketi uzmanlarının, aynı şekilde ülkemizdeki kırmızı et ve kanatlı et sektörleri için de çeşitli analizler yaptığı açıklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız