SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da Kaydı Var

A- A+ PAYLAŞ

Balıkesir'de polis, konakladığı değişik illerde ev ve iş yerlerinden hırsızlık yapan şahsı suçüstü yakaladı. 6 ilde hırsızlık kaydı bulunan zanlı, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden bir polis memurunun evinde meydana gelen hırsızlık olayını araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bölgede 3 motorize ekiple çalışma başlattı. Ekipler, bir sokakta durumundan şüphelendikleri şahsı takibe aldı. Bölgedeki evlerden özellikle ışığı yanmayan evleri kontrol ettiği görülen şahsın yanına giden sivil polisler, şüphelinin kimliğini alıp Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yaptı. İ.A. (34) isimli şüphelinin güvenlik sorgulamasında, Muğla, Bursa, Ankara, Malatya, Eskişehir ve Kütahya illerinde değişik ev ve iş yerlerinden hırsızlık suçundan 19 ayrı kaydının olduğu, ancak herhangi bir suçtan aranmadığı tespit edildi.

Polise "İnşaatta çalışıyorum" diyen ancak çalıştığı yeri göstermeyen İ.A.'nın çelişkili beyanlarda bulunması üzerine yapılan üst aramasında, 2 adet inşaat eldiveni, 1 adet tornavida ile 1 adet ufak el feneri bulundu. İncelenmek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen İ.A.'nın, bir haftadır kent merkezindeki bir otelde kaldığı belirlendi. Şahsın kaldığı oteldeki odadan çıkılan teras katında yapılan aramada, kum torbalarının altında polis memuru M.S.'nin evinden çalınan Ruger marka seri numarası tutan kabzalı tabanca gazete kağıdına sarılı saklanmış halde bulundu.

Şüphelinin ifadesi sonucu 21 Ekim'de Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir apartmanda N.B. isimli bayanın evinden hırsızlık yaptığı, evden çaldığı Toshiba marka dizüstü bilgisayarı müştekiye ait evin yakınında bulunan bir arsaya sakladığı belirlendi. Arsada yapılan araştırmada poşete sarılı vaziyette bulunan Toshiba marka bilgisayar, sahibine teslim edildi.

Suçunu itiraf eden İ.A., polis memuru M.S. ile N.B. isimli bayanın evinden hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme, aynı mahalledeki N.B. isimli şahsa ait evden de hırsızlığa teşebbüs, konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme suçlarından adli makamlara sevk edildi. Savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen İ.A., tutuklanarak Balıkesir Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Şahsın, kısa sürelerle kaldığı değişik illerde hırsızlık yaptığı, sıkça şehir değiştirdiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız