SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da Memur Eylemi

A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikalara üye kamu çalışanları bugün öğleden sonra iş bırakıp, eylem yaptı. Eylemciler araç yolunu kapatıp yürüyünce, sürücüler klakson çalarak eylemcileri protesto etti. Bu arada Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği de, bir gün önce protesto eylemi yaptı.

 

İŞ BIRAKMA

 

Öğretmenevi önünde toplanan KESK'e bağlı sendika üyeleri, İnönü Caddesi'nde ellerinde pankartlarla sloganlar atarak Soykan Meydanı'na yürüyerek geldi.

 

İnönü Caddesi araç trafiğine kapatılınca, Ziraat Bankası köşesinde sürücüler klakson çalarak yolu kapatan eylemcileri protesto etti. Polis ise, kaldırımda yürümelerini isteyince, eylemcilerle polis arasında kısa süre gerginlik yaşandı. Eylemciler daha sonra kaldırımdan yürüyerek Soykan Meydanı'na gitti.

 

Soykan Meydanı'nda davul zurna eşliğinde halay çekildi ve sonra Sağlık Emekçileri Sendikası Malatya Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Hasan Kaldık, basın açıklamasını okudu. Kaldık, "İnsanca yaşamak için ve insanca ücret almak için bugün hizmet üretmeyerek alanlardayız" dedi.

 

2007 bütçesini protesto ettiklerini belirten Hasan Kaldık, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek sosyal güvenlik kanununa da protesto ettiklerini aktardı. Kaldık, eylemlerin dikkate almaması durumunda, yasal olarak eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. Eylemciler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

 

"HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

 

Öte yandan Türkiye Kamu-Sen Malatya İl Temsilciliği binasına "Hakkımızı helal etmiyoruz" pankartı asılarak eylem yapıldı.

 

Türkiye Kamu-Sen Malatya İl Temsilciliği'ni Fuzuli Caddesi'ndeki binasının önünde bir grup sendikalı toplanarak eylem yaptı. Binaya haklarını helal etmediklerine dair bir pankart asılan eylem esnasında konuşan Kamu-Sen İl Temsilcisi Emin Göktaş, "Memurlarımızın hakkını helal etmiyor ve hesap görmek için seçim gününü bekliyoruz" dedi.

 

Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.

 

Fotoğraflar: İlk 4 fotoğraf KESK, son fotoğraf Türkiye Kamu Sen eyleminden.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız