SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da MLKP Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul başta olmak üzere, Türkiye'nin çeşitli noktalarında kanlı eylem hazırlığında oldukları belirlenen MLKP terör örgütünün 23 üyesi gözaltına alındı. Çok sayıda bombalama eylemine karıştıkları belirlenen şahıslar, kar maskeli özel tim görevlileri eşliğinde adliyeye sevk edildi.

Operasyonla ilgili bilgiyi İstanbul Valisi Muammer Güler verdi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Güler, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli noktalarında gerçekleştirilen operasyonlarda, eylem hazırlığındaki 23 kişinin yakalandığını ifade etti. Güler, "İstanbul başta olmak üzere, bir çok ilimizde polis ve vatandaşı şehit eden, bombalama eylemleri gerçekleştiren terör örgütünün, yeni eylem kararları alacağı kongre yapacağı tespit edildi. Bunun üzerine yakalama operasyonu gerçekleştirildi.

Örgütün merkez komitesinin de aralarında bulunduğu lider kadrosu, 8 Eylül 2006 günü İstanbul, Manisa, Aydın, Kayseri ve Malatya illerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda ele geçirildi. Şahısların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 1 adet roket atar, otomatik tüfekler, 11 kaleşnikof otomatik tüfek, çeşitli çaplarda 20 tabanca olmak üzere toplam 39 adet silah, 2 bin 750 adet mermi, 11 adet el bombası, 250 kilogram civarında patlayıcı madde, yüklü miktarda bomba düzeneği, telsizler, frekans karıştırıcıları ve sahte belgeler ele geçirildi" dedi.

Vali Güler, yakalanan örgüt üyelerinin, 7 Ağustos 1996 yılında Bahçelievler'de polis memuru Veysel Aslan'ın şehit edilmesi başta olmak üzere, çeşitli tarihlerde İstanbul'un çeşitli semtlerinde polis araçlarının taranması, bir öğretmenin öldürülmesi, bir vatandaşın öldürülmesi, İstanbul'da meydana gelen 48 bombalama eylemi ve ülke genelindeki 76 bombalama eylemine karıştıklarının belirlendiğini açıkladı. Güler, "Şahısların, şiddet temelli yeni eylem arayışı içinde oldukları belirlenince takibat, operasyona dönüştü. Son yıllarda yapılan en büyük operasyon" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Vali Güler, Cerrah eşliğinde ele geçirilen silah ve malzemeleri basına gösterdi.

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan ve aralarında bayanların da bulunduğu 23 kişi, sabah saatlerinde Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Kar maskeli özel tim görevlileri tarafından adliye binasına getirilen şahıslar, özel tim ve çevik kuvvet görevlilerinin oluşturduğu güvenlik koridorundan geçen örgüt üyeleri, sloganlar eşliğinde adliye binasına giriş yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız