SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da Ölenler Var!.

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı, "domuz gribi" nedeniyle 13 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Son ölümlerle pandemik gripten hayatını kaybedenlerin sayısı 73'e çıktı. Bunlardan 2'sinin Malatya'dan olduğu, Turgut Özal Tıp Merkezi Yoğun Bakım ünitesinde yaşamlarını yitirdikleri öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bakanlığımızın son açıklamasından bu yana pandemik grip nedeniyle çeşitli illerimizde toplam 13 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu vefatlarla beraber pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 73 olmuştur. Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısı 249'dur. Bunların 56'sının takip ve tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülmektedir. 21 hasta solunum destek cihazına bağlı olarak takip edilmektedir. Hayatını kaybedenlerden 30 kişide pandemik grip açısından risk taşıyan altta yatan kronik hastalık, 2 kişide gebelik olduğu tespit edilmiştir. Altta yatan kronik hastalığı bulunmayan 41 vatandaşımızdan 2'si sağlık çalışanı, 26'sı 25 yaşından küçüktür. Ülkemizdeki ölümlerle ilgili yapılan değerlendirmeye göre; hastalığa bağlı olarak hayatını kaybetme riski toplumun geneline kıyasla kronik hastalığı olanlarda yaklaşık 5 kat, okul öncesi çocuklar ve gebelerde ise yaklaşık 2 kat daha fazla olduğu anlaşılmıştır" denildi.

Yazılı açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşların yaş gruplarına göre dağılımı, ölümlerin görüldüğü iller ve ölüm sayılarına göre dağılım, hayatını kaybedenlerin günlere göre dağılımı, grafiklerle gösterildi. Grafikler şu şekilde oluştu:

Yaş gruplarına göre: 25-44 yaş arası 29 kişi, 0-4 yaş arası 14 kişi, 5-14 yaş arası 13 kişi, 15-24 yaş arası 8 kişi, 45-65 yaş arası 6 kişi, 65 yaş üstü 3 kişi hayatını kaybetti.

İllere göre: İstanbul'da 12 kişi, Ankara ve Konya'da 10'ar kişi, Diyarbakır'da 8 kişi, Gaziantep ve Şanlıurfa'da 6'şar kişi, Adana'da 5 kişi, Bursa, Kayseri, Malatya ve Batman'da 2'şer kişi, Kocaeli, Aydın, Isparta, Mersin, Niğde, Samsun, Elazığ ve Van'da 1'er kişi hayatını kaybetti.

Aylara göre: 22 Ekim tarihinden bu ayın sonuna kadar 9 kişi, Kasım ayında bugüne kadar 59 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık personeli ve hacı adaylarının aşılanmaları uygulamasının sürdüğü kaydedilen açıklamada "Bugünden itibaren 6 aylık ila 5 yaş arasındaki çocuklarımıza ve pandemik grip açısından risk taşıyan kronik hastalığı bulunanlara aşı uygulamasına başlanmıştır. Uygulama Sağlık Ocakları, Aile Sağlığı Merkezleri, Ana Çocuk Sağlığı Merkezleri ve Hastanelerde yapılmaktadır. Diğer yaş ve risk gruplarıyla ilgili aşı takvimi, Pandemi Bilim Kurulu'nun alacağı kararlar doğrultusunda Bakanlığımızca kamuoyumuza duyurulacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Malatya Sağlık Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Malatya'da hastalıkla ilgili vaka sayısının arttığının gözlendiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız