SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da SBS Yapılacak

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim 6. ve 7. sınıflar için ilk kez Haziran 2008'de yapılacak Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) pilot uygulaması aralarında Malatya'nın da bulunduğu 12 ilde 27 Aralık Perşembe günü yapılacak.

Ortaöğretime Geçiş Sistemi doğrultusunda, 2007-2008 öğretim yılı sonunda ilköğretimden ortaöğretime geçişte esas alınmak üzere ilk defa 6. ve 7. sınıflar, 2008-2009 öğretim yılından itibaren de 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik SBS uygulanacak. Pilot uygulama 27 Aralık Perşembe günü MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce 12 ilde uygulanacak.

Sınav, saat 10.00'da başlayacak. Sınava, resmi ve özel okullar arasından seçilen 250 ilköğretim okulundan 50 bin civarında öğrenci katılacak. Sınava, Ankara'dan 7 bin 388, Bursa'dan 2 bin 780, Denizli'den 2 bin 390, Diyarbakır'dan 4 bin 100, Hatay'dan 2 bin 492, İstanbul'dan 5 bin 556, İzmir'den 5 bin 716, Kayseri'den bin 310, Malatya'dan 3 bin 363, Samsun'dan 3 bin 2, Trabzon'dan 3 bin 855, Van'dan 3 bin 996 öğrenci girecek.

Öğrenciler, sınava, öğrenim gördükleri okullarda katılacaklar. Bu okullardaki sınava katılmayan öğrencilerin izinli olup olmayacakları okul yönetimlerine bırakıldı. Sınavda görev alacak salon görevlileri, başka okullarda görev yapan öğretmenlerden belirlenecek.

Sınavda, Aralık ayı sonuna kadar işlenen ünitelerden sorular yöneltilecek. Sınavda, resim, müzik, beden eğitimi ve seçmeli dersler dışındaki tüm derslerden sorular yer alacak. din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili soruları, isteyen öğrenciler yanıtlayacak. Bu soruları yanıtlamak istemeyenler için diğer derslerden alternatif sorular bulunacak. 6. sınıf öğrencileri 40 soruyu 50 dakika, 7. sınıf öğrencileri de 45 soruyu 55 dakika içinde yanıtlayacaklar. Sınavın hemen ardından öğrenci ve öğretmenlere, yeni sınav sistemini değerlendirmeleri amacıyla anket uygulanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız