SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da Vukuatları Varmış!

A- A+ PAYLAŞ

Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Malatya, Denizli ve Antalya'nın da aralarında bulunduğu 10 kentte 30 ayrı evden hırsızlık olayına karışan 5 kişilik şebeke çökertildi.

Nilüfer İlçesi'ndeki bir evden 250 bin YTL'lik mücevher hırsızlığının ardından rent a car şirketlerinin kayıtlarını inceleyen polis, şebeke elemanlarını kiralık otomobille kıskıvrak yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Nilüfer'de bir evden 250 bin YTL değerindeki altın ve mücevherin çalınması üzerine harekete geçen hırsızlık bürosu ekipleri, şahısların peşine düştü. Yapılan inceleme sonrası faillerin kiralık otomobil kullandığını belirleyen polis rent a car firmalarını izlemeye aldı.

Bursa'dan kiralanan bir otomobilin Balıkesir'e gittiğinin belirlenmesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, Balıkesir polisi ile birlikte ortaklaşa düzenlediği operasyon sonrası İ.A. (20) Ş. A.(23) ve M. Ö.(27)'yü sigara almak için durdukları sırada gözaltına aldı.
Şahısların yapılan kimlik sorgulamasında herhangi bir kayıtlarına rastlanmadı. Ancak zanlıların yapılan parmak izi sorgulaması 30 dan fazla hırsızlık olayına karıştıkları belirlendi.

Bunun üzerine soruşturmayı genişleten polis, çalınan bir çok malı zanlılardan İ.A ve Ş. A.'nın akrabası H.A.'nın evinde buldu. Ayrıca şebekeye araç temininde yardımcı olduğu tespit edilen Z.A. da gözaltına aldı. Mühendis olduğu öğrenilen zanlı H.A., iddiaları kabul etmezken, eşyaları kardeşi Ş.A.'nın getirdiğini söylediği öğrenildi.
Yapılan araştırmada, şahısların Bursa'da 10, Aydın, Antalya, Batman, Diyarbakır, Kayseri, Eskişehir,Gaziantep, Malatya ve Denizli'de de 30 dan fazla hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi. Polis ele geçirdiği dizüstü bilgisayar bir kısım mücevherleri sahiplerine teslim etti.

Hırsızlık iddiasıyla mahkemeye sevk edilen zanlılar basın mensuplarına tehditler yağdırıp saldırmaya çalıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız