SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da Yapılacak

A- A+ PAYLAŞ

Akademik Bilişim-10 Konferansı Muğla Üniversitesinde başladı. Üç gün sürecek olan konferansta Üniversite Atatürk Kültür Merkezi Salonlarında düzenlenen konferanslar çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılara İnternet ve Bilişimle ilgili bilgiler aktarılırken, kültür merkezinin fuar alanında da açılan Bilişim Fuarında 40’ı aşkın firma ürünlerini sergiliyor.

Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Akademik Bilişim-10 Konferansının açılışına Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğla Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Sapmaz, Rektör Prof. Dr. Şener Oktik, Akademik Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akgül, Telkoder Başkanı Yusuf Ata Arıak ve Türkiye’nin birçok üniversitesinden çok sayıda konuk akademik personel katıldı. Konferansın açılışında konuşan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Üniversitenin 24 bini aşkın öğrencisi ile eğitim öğretim verdiğini belirterek, “Muğla Üniversitesi 24 bin öğrenciyi gelecek için hazırlıyor. Üniversitemiz bünyesinde bin öğretim elemanı görev yapıyor. Böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Akademik Bilişim 10’un düzenlenmesinde emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konferansın açılışında konuşan Akademik Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akgül de konuklara Türkiye’deki bilişim ve internet hakkında bilgi verdi.

Akademik Bilişim Konferansının ODTܒde başladıktan sonra Isparta, Samsun, Konya, Adana, Trabzon, Gaziantep, Denizli, Kütahya, Çanakkale ve Şanlıurfa’da yapıldığını, bu yıl Muğla’da düzenlendikten sonra önümüzdeki iki yıl Malatya ve Uşak’ta yapılacağını belirten Akademik Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akgül, “Bu konferansları düzenlerken, üniversitelerin bilişim etrafında kendi iç sorunları, sektörün ve toplumun sorunlarına ışık tutma, çözüm arama, dünyayı bilgi toplumuna götüren bilişim fırtınasına üniversitelerimizin cevap verme çabasının yansığı bir konferans olmasını istemekteyiz” dedi.

Halkın yüzde 35’inin internet kullandığını belirten Akgül, “Ülkemizde interneti hiç duymamış olanlar önemli bir oranı oluşturuyor. Ülkemizde internetin daha da yaygınlaştırılması için çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Bilgisayar mühendisliği için öğretim elemanı yetiştirme gibi çalışmalar artarak hızla sürüyor. Dünya bilgi toplumuna doğru yol alıyor. İnternet insanlık tarihinde bireyin önüne açan, ona kendini geliştirme, ifade etme ve örgütlenme olanağı sunan en büyük gelişmedir. Bütün vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. İnternetten korkmayın, çünkü internet bir yaşamdır” dedi.

Akademik Bilişim-10 Konferansları çerçevesinde Muğla Üniversitesinde üç günde 89 oturum gerçekleşecek. Ayrıca Atatürk Kültür Merkezi Fuar Alanında açılan Bilişim Fuarı üç gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız