SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'da Değil Ama..''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Mehmet Önal, "Malatya'da değil de, yakın zamanda Adıyaman Gölbaşı Hatay fay hattında deprem bekliyoruz" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı ve İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Vehbi Aluçlu'nun, Malatya'da 7 - 7,5 aletsel büyüklüğü ve 9 şiddetinde deprem beklendiği iddialarına karşılık konuşan İnönü Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Mehmet Önal, Malatya'da yakın zamanda büyük deprem beklenmediğini dile getirdi.

Doğu Anadolu fay hattının Malatya'nın 23 kilometre güneyinden geçtiğini hatırlatan Prof.Dr. Mehmet Önal, "Bu fay hattının geçtiği Pütürge yolu Şiro Çayı mevkiinde en son olarak 1905 yılında 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Fay hattının kırılma hesabına göre, yakın zamanda Doğu Anadolu fay hattında büyük şiddette deprem beklenmiyor" dedi. Önal, "Ancak Adıyaman Gölbaşı Hatay fay hattında deprem bekliyoruz. Şöyle ki, bu fay hattında 1513 yılında büyük deprem meydana gelmiş. Fay hattının hareketi
hesaplandığında yakın zamanda bu fay hattında hareketlenme bekleniyor. Tabu bu fay hattının harekete geçmesi Malatya ve yöresini de etkiler" ifadelerini kullandı.

İKİ YENİ DEPREM..
Öte yandan, Pazartesi ve Salı günü Malatya sınırlarında iki ayrı deprem kaydı yapıldı.

İnönü Üniversitesi yakınındaki Çolaklı merkezli olan ve Pazartesi günü saat 18.04'de meydana gelen depremin büyüklüğü 3.2 olarak ölçüldü.

Salı günü saat 13.38'de de merkez üssü Darende ilçesi olan 2.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız