SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Devlet Korosu Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:54:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Okutmanı, Malatya Musiki Derneği 2. Başkanı ve Koro Şefi Orçun Akgün, "Malatya, müzikal anlamda iyi bir noktada ancak, Malatya’da bir devlet korosunun olması konusunda atılımlar olmalı" dedi. 

Radyo Kampüs'te İnanç Kara Ölmeztoprak'ın hazırlayıp canlı yayında sunduğu Panorama Programı'na konuk olan Orçun Akgün, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Müzikoloji ve Müzik Teknolojileri bölümleri ile ilgili bilgiler verdi.

Akgün, yeterli sayıda ve müzik kalitesi yüksek öğretim elemanları ile Türkiye standartlarının üzerinde yüksek teknolojiler kullanılarak yapılan stüdyo kayıtları ve konser çalışmaları yaptıklarını kaydederek, Malatya Musiki Derneği ile SODES projelerinin ilki kapsamında ‘Gurbetten Gurbete Nağmeler’ çalışmasından bahsetti.

Malatya Musiki Derneği ile 7 yıldır ortak çalışmalara imza atıldığını bildiren Akgün, konser öncesi hazırlıkların 3 ay önceden başladığını, konsepte uygun görsel çalışmaların, repertuar seçimlerinin, koro üyeleri ile istişarelerin ve yansıtılmak istenen ambiyansın, emek yoğun bir çaba gerektirdiğini ifade etti.

Sanat ve müzik deyince daha ziyade geleneği icra etmeye çalıştığını belirten Akgün, “Benim için önemli olan husus, halka en fazla ulaşabildiğim alanı yaratabilmektir” dedi.

Akgün, Malatya’nın müzikal anlamda iyi bir noktada olduğuna da değinerek, "Gelinen konum itibariyle Malatya, müzikal anlamda iyi bir noktada ancak Malatya’da bir devlet korosunun olması konusunda atılımlar olmalıdır. Devlet korosunun varlığı müzikalite anlamında Malatya’ya çok farklı bir vizyon katacaktır. Malatya makamsal yapıları olan eserleri barındırmakta, ayrı bir mistik havası olan türküleri ile özellikle Arguvan yöresi ile adeta bir zenginlik abidesi olarak karşımızda durmaktadır. Malatya neden türkülerine sahip çıkamasın? Neden daha fazla bu yönü ile tanıtılamasın" şeklinde konuştu.

TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Esra İçöz'ü ve Ahmet Özhan'ı beğendiğini dile getiren Akgün, İnönü Üniversitesi’ne şenlikler döneminde gelen sanatçıların anketler vasıtası ile belirlendiğini ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin bu organizasyonların sadece düzenleme aşamasında bulunduğunu aktardı.

Bu yıl Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi olarak, yapılacak çalışmalardan bahseden Akgün, her yıl Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği'nden örnekler içeren çalışmaları yaptıklarını, ancak bu yıl Popüler Müzik’ten örnekler vererek bir çalışma düzenleyecekleri bilgisini verdi. Orijinal kayıtlarda hangi enstrümanlar kullanıldıysa aynen sadık kalınarak gerçekleştirilecek bir konser hazırlığından söz eden Akgün, bu noktada Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Turan Sağer'e teşekkürlerini sundu.

En büyük hayalinin bir albüm çıkarmak olduğunu kaydeden Akgün, mutlaka kalıcı bir eser bırakmak istediğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız