SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'da Doğmuşum..''

A- A+ PAYLAŞ

Türk sinemasının ünlü karakter oyuncusu Sümer Tilmaç, anne ve babasının görevleri nedeniyle bulunduğu Malatya'da dünyaya geldiğini, kirvesinin de, bombalı bir suikast sonucu öldürülen Malatya'nın eski belediye başkanlarından Hamit Fendoğlu (Hamido) olduğunu anlattı.

New Holland Tramak Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş.'nin, 3 ayda bir yayınladığı "Yaren" isimli dergisinin son sayısında, firma yetkilileriyle birlikte Malatya'nın Yazıhan ilçesi Tecirli Köyü'ne yapılan çiftçi gezisinin konuğu olan Tilmaç'la yapılan bir röportaj yeraldı.

Sinema ve TV dizilerinin sert görünümlü, yumuşak kalpli rollerinin bilinen siması 1946 doğumlu Sümer Tilmaç, Malatya bağlantısını ve kendisini şöyle anlattı:

"..Babamın görevi nedeniyle hemen hemen Türkiye'nin her yerini gezdik. Babam ile annem Malatya'ya geldiklerinde de, ben dünyaya gelmişim. İkisi de Sümerbank'ta çalışıyormuş. Babam eski futbolculardan.. Malatya'ya geldiğinde de Sümer Spor'u kurmuş ve benim adımı da Sümer koymuş. Adım oradan geliyor yani. Benim kirveliğimi de Hamido yapmıştı.. Bilirsiniz adını.. Allah rahmet öylesin. Öğrendiğime göre kardeşi hala burada yaşıyor..

Evliyim, 4 çocuğum, 14 yaşında bir torunum var ve 42 yılını sanata vermiş bir oyuncuyum. Malatya'dan sonra Antalya'ya yerleştik. Orada halk evlerinde tiyatro yapmaya başladım. Oyunculuğu çok severek yaptım.

Sinemaya kötü adam rolleriyle başladım. Bir filmde kötü adamı oynamıştım ve o film çok tuttu. O zamanın kötü adamı Erol Taş'tı. Ben de ondan yaşça genç olduğum için genç kötü rolleri ben oynadım. Hep tatlı-sert kabadayı veya kötü adam rollerinde oynadım. Biraz mizah katarak oynuyordum ama ne yaparsam yapayım sonuçta kötü adam rolündeydim. Bir gün, Zeki Alasya 'Sümer senin gözlerinin içi gülüyor, sen kötü adam oynamaya çalışıyorsun. Senden kötü adam olur mu?' demişti. Sonra da ben yavaş yavaş sinemadaki kötü adam karakterlerinden sıyrılıp, sert görünümünün altında yumuşacık bir kalbi olan, ama birazcık entrikacı tiplemelerle sinemada varoldum.

Oyunculuğu çok severek yaptım ve hala da çok seviyorum. Bugüne kadar 200 filmde oynadım. Bu işe 42 yıl önce başlamama rağmen son dönemin bütün Türk filmlerinde oynadım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız