SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Dostun mu Var?'

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü hemşehrimiz Vahap Munyar seçim öncesi Malatya izlenimlerini yazdı.

Munyar'ın yazısı şöyle:

"Malatya'da 'dostun' mu var?

CHP'li Aslanoğlu'na, başka bir Malatya milletvekili takılıyor: "Meclis'e girdiğinden beri her hafta Malatya'dasın. Senin yüzünden biz de gitmek zorunda kalıyoruz. Ya memlekete biraz daha seyrek gidersin, ya da hakkında 'Malatya'da dostu var' diye söylenti çıkarırım."

MALATYA milletvekillerinden biri, kentin CHP'li milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'na takıldı: "Meclis'e girdiğinden beri neredeyse her hafta Malatya'dasın. Senin yüzünden biz de gitmek zorunda kalıyoruz. Ya memlekete biraz daha seyrek gidersin, ya da hakkında 'Malatya'da dostu var' (sevgili) diye söylenti çıkarırım."

Mevlüt Aslanoğlu, bu şakaya karşı önlemini alıp hemen Malatya'daki çevresine anlattı, her hafta olmasa da iki haftada bir kentine gitti, parti ayırmadan her kesimden hemşerisini dinledi, acı, tatlı günlerini paylaştı.

DHA Temsilcisi Mikail Pelit'le başta kayısı ticaretinin döndüğü Şire Pazarı olmak üzere, esnaf arasında "nabız turu" yaptığımızda her parti seçmeninden "Aslanoğlu bambaşka" saptamasını duydum.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bu yüzden aralarında yerel seçimde "kopma noktasına getirecek" tartışma yaşanmasına karşın, Aslanoğlu'nu birinci sıraya yerleştirmiş. CHP'nin ikinci sıra adayı Yusuf Kenan Doğan da bu kararı desteklemiş. Bu durum AKP adaylarının belirlenmesinde de rol oynamış. AKP'nin "memlekete doğru dürüst uğramadılar" izlenimiyle dönemlerini tamamlamak üzere olan milletvekilleri liste dışında kalmış.

BİRARADA FOTOĞRAFIMIZYOK

Geçen dönem AKP'nin birinci sıra adayı ayrıcalığıyla TBMM'ye giren Ali Osman Başkurt, partisine kırgın olsa da çuvaldızı kendine batırdı: "Geçen dönem Malatya'dan 7 AKP adayı bir araya gelip fotoğraf dahi çektiremedik." MHP birinci sıra adayı Şinasi Kazancı da bu noktaya parmak bastı: "Vatandaşlarda, 'seçilince yüzünüzü bir daha görmeyiz' güvensizliği var." AKP, listesini altüst ederken, yerel seçimde belediye başkan adaylığı için çaba harcayan, ancak pek yüz vermediği Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı'yı birinci sıraya oturtmuş.

Milletvekili için seçildiği kente ilginin önemi, Mevlüt Aslanoğlu örneğiyle ortada...

MHP'nin yükselişi AKP'nin Malatya'daki milletvekili sayısını 5'ten 4'e indirecek gibi. CHP 2 milletvekilliğini koruyacak.

Balık beyinli birleşme

Demokrat Parti'nin (DP) bürokrat kökenli birinci sıra adayı Mahmut Yıldırım'ın kolu kanadı, DYP-Anavatan birleşme sürecindeki başarısızlıkla kırılmış: "Geçmişteki adaylık denemelerimde 'ne mücahitsin, ne müteahhit' dediler, yüz vermediler. Şimdi eski bakanım Mehmet Ağar'ın partisinde birinci sırayı buldum, tam 'Memleketimde oyumuzu 20 binden 30 binlere çıkarırım' derken, merkez sağda birleşmeyi 'balık beyni'ne çevirdiler."

Uzlaşmanın fotoğrafı

TÜRKİYE geneli için yapılan anketlere bakılırsa, Meclis önümüzdeki dönemde AKP, CHP, MHP ve DTP'nin bağımsızlarıyla birlikte neredeyse dört partili olacak. Malatya DHA Temsilcisi Mikail Pelit'le birlikte rica ettik, ER TV Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Erdoğan'ın kayısı bahçesinde Malatya AKP adayları Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık, CHP adayları Mevlüt Aslanoğlu ve Rahmi Yüce ile MHP adayı Şinasi Kazancı'yı buluşturduk, birlikte fotoğraf çektirdik. Meclis'te seçim sonrası oluşması özlenen "uzlaşma" görüntüsünün küçük bir örneğini Malatya'da sergiledik. Fotoğraf için buluşan adaylar, "Birlikte Malatya için çalışma" sözü verdiler.

İlk sıra kadın olur mu

AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık, "Malatya birinci sırada kadın adayı yadırgayabilir" diye üçüncü sıraya yerleştirilmiş. Çalık, kararı doğal karşılamış: "1935'lerden sonra Malatya'dan Meclis'e giren ilk kadın ben olacağım. Malatya'da kadınların siyaset yapabildiğini göstereceğim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız