SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Duble Yolsuzluk Var'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:03:36
'Malatya'da Duble Yolsuzluk Var'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Terör sadece insanları vurmakla, öldürmekle olmaz, terör bazen insanların ekmeklerini ellerinden almakla da olur. İnsanların ekmeğini gasp etmek de terördür” dedi. Ağbaba, genel seçim çalışmaları kapsamında Kepçeciler Garajını ziyaret etti. Kepçe operatörleri ile araya gelen Ağbaba, kendisine iletilen sorunları dinledi.

AĞBABA:”BELEDİYE BAŞKANIN GÖREVİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA OY TOPLAMAK DEĞİLDİR"

“Kepçe operatörlerine bir dokunan bin ah işitiyor” diyen Ağbaba, "Bu çamur deryasında, pislik içerisinde yaşamak hiç birimize yakışmıyor. Tabi bu aralar Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız, diğer belediye başkanlarımız çok meşgul. Onların şuandaki temel görevleri, milletvekili adaylarına oy toplamak. Belediyenin bütün imkanlarını seferber ederek, haksız rekabette bulunarak AKP adaylarına çalışıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanına buradan bir şey söylemek istiyorum; önce gel buradaki pisliği temizle, sonra git oy iste. Belediye başkanın görevi milletvekili adaylarına oy toplamak değildir. Malatya'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Şehremini ama burada bizden aldığı vergilerle, orası CHP, MHP, AKP herkesin vergileriyle ayakta duran bir kamu kuruluşu ve bir kamu kuruluşunun başındaki insanın da bu kadar çeşitli vaatlerde bulunarak, köylüleri tehdit ederek oy istemesini anlayamıyorum. Bazı belediye başkanları da gidiyor “AKP'ye oy vermezseniz, hizmet gelmez” diyor. Sanki şimdiye kadar oy verenlere ne yapmışlarsa, böyle tehdit ediyorlar" dedi 

AĞBABA: "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SEÇİM PROPAGANDASI YAPACAĞINA BAKKALLARIN EKMEĞİNE SAHİP ÇIK"

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin seçim propagandası yaptığını, bunun yanında da birçok zincir firmanın sokak aralarına market açtığına dikkat çeken Ağbaba, şunları söyledi: "CHP'ye oy veren ailenin de çocuğunu işe almıyor, AKP'ye oy veren yoksul ailenin de çocuğunu işe almıyor. Malatya'daki ihalelere bakın, Orduzu Pınarbaşı'ndaki kafe ihaleleri kimde? Bir araştırın hangi milletvekilinin oğlunda, yakınında. Malatya'da yıllardır bir problem yaşıyor, bunu söylüyoruz. Malatya'da alış veriş merkezleri açılıyor. Esenlik onlarca şube açıyor. Büyük firmalar yüzlerce şube açıyor. Bunlara “terör” diyorum. Terör sadece insanları vurmakla, öldürmekle olmaz, terör bazen insanların ekmeklerini ellerinden almakla da olur. Şehrin her köşesine, sokak aralarına marketler açılıyor. Büyükşehir Belediyesi, sen seçim propagandası yapacağına bakkalların ekmeğine sahip çık. Zincir firmaların sokak aralarında ne işi var? Şimdi milletvekilinin biri çıkmış, 'Doğru, burada haksızlık yapılıyor, şehrin içerisinde alış veriş merkezi ne işi var?' diyor. Sen bostan korkuluğu musun? Bu marketler esnafın, küçük esnafın, bakkalın ekmeğiyle oynadı, burada bir terör yaratılıyor. Yapılan ihalelere bakın, taşeronlaşmaya bakın, burada da bir terör var. Kimse siftah etmiyor. Sizin ekmeğinizle oynuyorlar."

AĞBABA: “DİNİ SİYASETE ALET ETMİYORUZ. BİZ, EKMEĞİNİZ İÇİN, YAŞAMINIZ İÇİN OY İSTİYORUZ"

Ağbaba, CHP'nin halkın ekmeği ve yaşamı için oy istediğini kaydederek, "Büyük bir sermaye lobisi yaratmaya çalışılıyor Malatya'da, başarılı da oluyor. Çünkü ekmeğinden edilen bakkalda, hafriyatçı da gidip bazı nedenlerden dolayı AKP'ye oy veriyor. Biz diyoruz ki 'herkese iş vereceğiz, mazotu 1,5 lira yapacağız, K1 belgesini kaldıracağız, esnafın borçlarını sileceğiz' diyoruz. Tayyip Erdoğan çıkıyor 'Bunlar Diyanet'i kaldıracak' diyor. Başka sebeplerden sizlerden oy istemeye çalışıyor. Biz, ekmeğiniz için, yaşamınız için oy istiyoruz. Biz, dini siyasete alet etmiyoruz. Biz kimsenin yaşam şekline, okuduğu okula karışacak değiliz. Kim hangi okula gitmek istiyorsa gitsin. Biz diyoruz ki 'mazot 1,5 olacak, asgari ücreti bin 500 lira yapacağız.' O çıkmış diyor ki, 'İmam Hatip Okullarını kapatacaksın.' Bizim İmam Hatip Okullarıyla bir işimiz yok. Herkes istediği okula gidebilir. Söyledikleri yalan" şeklinde konuştu.

AĞBABA: “BİRÇOK İLE DUBLE YOL, MALATYA'YA DUBLE YOLSUZLUK YAPILIYOR”

Birçok ilde duble yollar yapılırken Malatya'da duble yolsuzlukların yapıldığını ifade eden Ağbaba, Birçok ile duble yol yapılıyor, Malatya'ya duble yolsuzluk yapılıyor. Karahan Tüneli'ndeki yolsuzluk hakkında savcıları göreve çağırıyorum. Sürgü, Erkenek'teki Tünel kaç kez çöktü, kaç kez yapıldı. Kubbe Dağı'ndaki yol 12 yıldan beri kaçıncı kez yapılıyor. Bunu gören yok, bunun hesabını veren yok. Mutlaka bunun hesabını soracağız" diye konuştu. 

AĞBABA: “MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BÜTÜN İHALELERİ MERCEK ALTINA ALINMALIDIR”

Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bütün ihalelerinin mercek altına alınması gerektiğini belirterek, "Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bütün ihaleleri mercek altına alınmalıdır. Hangi milletvekili yakını kaç tane ihale almış, kimler almış bizde bilelim. 120 tane araç ihalesini kime verdin? Kimdir, nedir, nerelidir? Bunu bilmek istiyoruz. Biz, ihalelerin şeffaf yapılmasını istiyoruz. Biz kimseyi peşinen suçlu ilan etmiyoruz" diye konuştu.

AĞBABA: “AKP İŞVEREN, CEMAAT TAŞERONDU, BU İŞLERİ BERABER YAPTILAR”

AKP ile cemaatin geçmişte iş birliği yaptıklarını kaydeden Ağbaba, şunları söyledi: "Şimdi bir düşman daha yaratıldı. İsmine 'cemaat' demiyor. Niye 'cemaat' demiyor. 'Cemaat' derse, toplumun hassasiyetlerine dokunmuş olacak. O nedenle 'paralel yapı' diyor. Bir 'paralel yapı' yarattı ve 'bu vatan haini' dedi. Paralel yapı üzerinden şeytan yarattı ve o şeytana dayanarak oy istiyor. Şimdi kendisi gibi düşünmeyen herkes 'paralel yapı' oldu. Geçtiğimiz günlerde Malatya'da MAKİAD'a polis baskın yaptı. Burası daha önce AKP milletvekillerinin aday olmadan önce ilk konaklama durağıydı, ilk geldikleri yerdi. Bakın ben bu insanları tanıyorum. Aynı siyasi görüşten değilim. Bunların terörle ilgisinin olmadığını AKP de, devlet de biliyor. Ama baskın yapıyorlar. Daha önce bana omuz atarak MAKİAD'a girenler, 'paralel' diye saldırıyorlar. Buradaki milletvekillerinin hepsi, çoğu Fetullah Gülen'in yanına gitti. Şimdi 'paralel yapı' diye bir düşman yaratıldı. Dün oy ve destek almak için okulların önünde yatıyordunuz. Örneğin Sayın Öznur Çalık her açılışta kimseye fırsat vermiyordu. Şuan 3. sıradaki milletvekili adayları içlerinden çıkmıyordu. Şimdi mi 'paralel yapı' oldu. Bu Ergenekon, Balyoz davası sürecinde hukuk katledildi. Bu işlerin hepsinde AKP işverendi, cemaat taşerondu, bu işleri beraber yaptılar. Ne zaman ki 17-25 Aralık'ta pislikler akmaya başladı. O zaman düşman oldular. O zamana kadar aralarından su sızmıyordu, şimdi ilk kez hâkimler, verdikleri kararlardan dolayı cezaevine atılabiliyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız