SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Eğitim Başsız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:07:22
A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, “Ekonomik gelişmede ve gelir dağılımında 24. sırada iken üniversite sınavındaki başarı sırasında 41. olmak çok düşündürücüdür” diyerek, eğitimde yönetici sorununa temas etti. 

DES Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"13 ilçemizin 13’ünde de maalesef milli eğitim müdürü mevcut değil. Hal böyle olunca mevcut şube müdürlerince işler vekaleten yürütülmektedir. İlçe milli eğitim müdürleri olmadığı için bütün işler beklemekte ve eğitim faaliyetleri sekteye uğramaktadır. Bugünlerde okul müdürleri atama çalışmalarından dolayı olsa gerek kimsenin aklına bu durum gelmemektedir. İlçe milli eğitim müdürlüğü vekaleti sırayla şube müdürlerine devredilerek yürütülmektedir. Bir hafta vekalet birindeyken bir daha gittiğimizde başka birine yönlendiriliyoruz. Öncelikle ilçe milli eğitim müdürlerinin atanması lazım ki düzenli bir çalışma ortamı oluşsun. Merkezde bekleyen eğitim uzmanları arasından ya da belirleyeceğiniz kişileri, artık ilçelerimizin başına müdür olarak atayın da ilçelerde eğitim faaliyetleri ciddiyetle yürütülsün. Bazen işler tıkanıyor da vatandaşımız muhatap bulamıyor. Eğitimdeki başıboşluk eğitim faaliyetlerimize zarar vermektedir. Bu zararı daha fazla abartmadan ilçe milli eğitim müdürlerinin görevlendirmesinin bir an önce yapılması gerekmektedir. Bu atamaların bir an önce yapılmasını milli eğitim müdürlüğümüzden DES olarak acilen istiyoruz. 

YEŞİLYURT MİLLİ EĞİTİMDE BİR ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVLENDİRMESİ VAR Kİ ÇOK ACAYİP

Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 5 şube müdürü kadrosu var ve 5 kadronun hepsi de dolu olmasına rağmen 6. olarak bir şube müdür görevlendirmesi yapılmış durumda. Olmayan kadroya nasıl görevlendirme yapıyorsunuz anlaşılır durum değil. Bu görevlendirmeye nasıl onay verildi, ne gerekçeye göre yapıldı anlamıyorum. Acaba bu görevlendirme o insanın tecrübesinden faydalanılarak Yeşilyurt’taki eğitimi kalitesini yükseltmek için mi yapıldı? Eğer öyle ise boş olmayan kadroya görevlendirme yaparak ne diye usulsüzlük yapıyorsunuz. İlçe milli eğitim müdürü olarak görevlendirmesini yapın, hem bu usulsüzlük ortadan kalkar, hem o insan rahat eder hem de Yeşilyurt’taki şube müdürlerimiz rahat eder. Orada emanet gibi gezmesinin ne anlamı var. Eğer birilerinin hatırı için yapıldıysa bu görevlendirme, o hatırı sayılır kişinin hatırı ilçe milli eğitim müdürlüğü için yetmiyor mu? Malatya’da personel yönetimi hiç iyi sinyaller vermiyor. Böyle yaparak eğitim camiasındaki adalet duygusunu öldürürsünüz. Bir yerde adalet bitmişse, hukuk rafa kaldırılmışsa o yerde başarıyı yakalayamazsın. Ancak peşinden bakakalırsın 

MALATYA EKONOMİK GELİŞMEDE 24. SIRADA İKEN EĞİTİMDE 41. SIRADA

Ekonomik gelişmede ve gelir dağılımında 24. Sırada iken üniversite sınavındaki başarı sırasında 41. olmak çok düşündürürcü ve Malatya’ya hiç yakışmıyor. Yönetimde işi ehline vermeyip de çalışanları üzdüğünüz  sürece, kişilerin kuruma hizmet etmesini engelleyip de kurumların kişilere hizmet etmesine vesile olduğunuz sürece bu böyle devam edecektir. Malatya eğitimdeki başarısızlığı kaldıramaz ve kimse bunun hesabını eremez.  Biz eğitim bileşenleri olarak hepimiz bu başarısızlığın altında kalırız. Eğri yükselen duvarın yıkılması, duvar yükseldikçe hızlanır. Doğru yükselmemiz gerekir. Bu Türkiye ve Malatya için hayati önem taşımaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız