SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Ekmek Kalitesiz!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:14:07
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, fırıncı esnafından haksız rekabet yapmadan faaliyet göstermelerini isteyip, vatandaşa kaliteli ekmek sunmalarını istedi. 
 
Malatya'da faaliyet gösteren fırıncı esnafına yönelik olarak Esnaf Sarayı'nda ikinci istişare toplantısı yapıldı. MESOB Başkanı Şevket Keskin'in başkanlığında yapılan toplantıya Mahrukatçılar Odası Başkanı ve MESOB Başkan vekili Orhan Özbek, Fırıncılar Odası Başkanı Orhan Özbek, Kahveciler Odası Başkanı ve MESOB Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Karanfil, Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Tuna, Berberler Odası Başkanı Nedim Ekici ile çok sayıda pide üretimi yapan fırıncı esnafı katıldı. 
 
Toplantıda konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Türkiye'nin hiçbir yerinde Malatya'daki uygulama yok. 50 kuruşa bir ekmek alacak, 10 kişilik yemeği bedavaya pişirecek. Bunu yapmayın. 30 TL'yle balık alıp, size pişirmeye getiriyor, ama 1 TL'de size pişirme parası versin. Pişirme parasını, lahmacun parasını veya lokantalarda gameti biraz az düşürün, fiyatı da fazla kırmayın. Vatandaşa ayrı, lokantalara ve diğer taraflara ayrı fiyat uygulamayın. Bir çay 70 kuruş, bir çay ocağında 50 kuruş, sizin ekmeğiniz 60 kuruş, 70 kuruş, pahalı bir ekmek değil. Ben bunu açıkça söylüyorum. Ekmek ucuz olduğu zaman, israf ediliyor ve çöpe fazla ekmek gidiyor. Ancak, burada birde siz düşüneceksiniz, ekmeğin kalitesini yükseltin. Malatya'da ise ekmek çok kalitesiz çıkıyor. Bunu da kabul edin. Somun ekmeği dahil, belediye dahil, inanın ekmek kalitesiz çıkıyor. Unundan mı, suyundan mı, havasından mı bilmiyorum. Ama bu havayı, suyu, unu, tuzu ne yapıp edin, Malatyalıya ekmeği kaliteli yedirelim. Hamuru ateşe atıp, haşlayıp çıkartmayalım. Hamuru güzel yoğuralım. Mayanızı standartlara göre atın. Ekmeği kalitesini güzel çıkartırsanız, insanlar kaliteli ekmeği arar. Temmuz ayından itibaren bakkallarda açık ekmek satamayacaksınız. Bunu bilin. Bizde artık üzerine düşeceğiz. Bunun denetimini kim yaparsa yapsın, Belediye mi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü mü, ama aslan gibi denetimini yapacak. Yanlış yapanın gözyaşına bakmayacak. Ama bizde vatandaşımıza kaliteli ekmek yedireceğiz. Ekmeğimiz sabaha kaldığı zaman pamuk gibi yedirmemiz gerekiyor" dedi. 
 
Fırıncı esnafından ekmek çeşidini artırarak, vatandaşların taleplerini karşılamalarını isteyen Keskin, "Kepek ekmeği kimse almazdı, bugün kepek ekmeğin fiyatına bakın, çavdar ekmeğinin fiyatına bakın. Bu ekmekler bir zaman satılmazdı. Çünkü vatandaş tamamen esmer ekmeğe döndü. Sizde bunu iyi kullanın. Tarım Bakanlığı'nın bize verdiği standartta ekmek çıkartalım. Kaliteli ekmek çıkartın, fiyat kırmayın. Bir insan 60 kuruş ekmekle rahat doyar. Ekmeğin fiyatını biz ne zaman düşürdük mü, çöpe giden ekmek sayısı artıyor. Bu ekmeği göremeyen çok sayıda devlet var. Gelin ekmeği kaliteli çıkartalım, fırında pişirilen yemek gibi hizmetlerden hakkınızı alın. Birbirinizin üzerinde fiyat kırmayın. Bu somuncularda çok oluyor. Biz bunları çok yaşadık" ifadelerini kullandı. 
 
Keskin, fırında çalıştırılan işçilerin giyim ve temizliği de dikkat edilmesini isteyerek, fırında pişirilen yemek hizmetleri için kesinlikle pişirme parasının alınması konusunda taviz verilmemesini istedi. 
 
Bu arada, istişare toplantısın da, Malatya'da fırıncılara 200 gram pide için yeni fiyat uygulamasının 16 Nisan 2012 tarihinden itibaren 60 kuruştan satılması konusunda görüş birliğine varıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız