SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da En Düşük Yerleştirme Puanı 372,810..

A- A+ PAYLAŞ

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Malatya Fen, Anadolu, Beydağı Anadolu, Turgut Özal Anadolu ve Yeşilyurt Kolukısa Anadolu Liseleri'nin taban ve tavan puanları da belli oldu. OKS'de Türkiye birinciliğini kazanan 5 öğrenci arasında yer alan, 7 yıllık eğitimini Fatih ve Hasan Varol İlköğretim okullarında, 8. yıl eğitimini de Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu'nda alan Büşra Eroğlu (fotoğraftaki)'nun tercihi İstanbul Büyükçekmece Özel Fatih Fen Lisesi oldu..

MALATYA'DAKİ LİSELERİ KAZANANLARIN PUANLARI..
12 Temmuz'da yapılan OKS'nin sonuçlarına göre tercih yapan adayların yerleştirildiği Malatya'daki okulların, en yüksek ve en düşük puanla kayıt yaptırma hakkı kazanan öğrencilerin puanları şöyle:

* Malatya Fen Lisesi: İlk sıradaki öğrenci 486,77 puan, son sıradaki öğrenci 455,030 puan,

* Malatya Anadolu Lisesi: İlk sıradaki öğrenci 461,450 puan, son sıradaki öğrenci 415,506 puan,

* Turgut Özal Anadolu Lisesi: İlk sıradaki öğrenci 449,94 puan, son sıradaki öğrenci 403,554 puan,

* Beydağı Anadolu Lisesi: ilk sıradaki öğrenci 415,080 puan, son sıradaki öğrenci 377,554 puan,

* Yeşilyurt Kenan Kolukısa Anadolu Lisesi: İlk sıradaki öğrenci 411,208 puan, son sıradaki öğrenci 372,810 puan.

GENEL DURUM..
Ülke genelinde Fen, sosyal bilimler, Anadolu liselerine ayrılan tüm kontenjanlar dolarken, Anadolu imam hatip liselerinin 14 bin 550 kontenjanından da 2 bin 151'i boş kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 703 bin 534 adayın tercih yapmaya hak kazandığı sınavda, adaylardan 68 bin 637 aday tercih hakkını kullanmadı, 634 bin 897 aday tercih yaptı. Yerleştirme sonuçlarına göre, 192 bin 62 aday asil olarak kazandı, 39 bin 455 öğrenci de mülakata girme hakkı elde etti.

Fen liseleri, sosyal bilimler liselerine ayrılan 5 bin 712, Anadolu liselerine ayrılan 118 bin 930 kontenjanın tamamı doldu.

Sınava giren ve tercih yapan 2 bin 909 öğrenci özel fen liselerine yerleştirildi. Özel fen liselerinde 2 bin 94 kontenjan dolmadı. Sağlık Meslek liselerine 68 öğrenci, diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerine 596 öğrenci yerleşti. Bu okullarda boş kontenjan kalmadı.

Türkiye genelindeki ortaöğretim kurumlarına, 192 bin 62 aday asil olarak yerleşti. 39 bin 455 aday ise mülakat hakkı kazandı. Tüm okullarda, toplam 10 bin 953 kontenjan boş kaldı. Sınavla ilgili ikinci tercihler için 27 Ağustos-2 Eylül arasında başvuru yapılacak. İkinci yerleştirme sonuçları 7 Eylül'de ilan edilecek.

* Sınav birincileri
MF ve TM puan türlerinde birinciliği paylaşan 5 adaydan Atakan Özel İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Büşra Eroğlu İstanbul Büyükçekmece Özel Fatih Fen Lisesi, Ece İrem Arslan Galatasaray Lisesi ve Reyyan Ergüder İstanbul Büyükçekmece Özel Fatih Fen Lisesi'ne yerleşti. Birinciler arasındaki Anıl Balkan tercih yapmazken, Özel Okullar Sınavı'nda başarı gösterek Bahçeşehir Koleji'nde okumaya hak kazandı. OKS TM puan türüne göre, ilk 10'a giren 32 adayın 20'si Fen liselerini tercih etti.

* Yüksek puanla açıkta kaldılar
OKS'de yüksek puan almasına karşın pek çok öğrenci herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemedi. MEB, başvurular başladığında öğrencileri uyararak kılavuzdaki puanların yükseleceğini belirterek, tercihlerin puanlara göre değil yüzdelik dilimlere göre yapılması yönünde uyarıda bulunmuştu. Ek yerleştirmelerin ardından belirlenen en düşük puanların kılavuza yansıtılması, başarılı öğrencilerin tercihlerini sağlıklı şekilde yapamamasına neden oldu. Okulların açık kalan kontenjanları dolayısıyla yapılan ek yerleştirmelerde en düşük puanın kılavuza "okul puanı" olarak yansıtılması öğrencileri yanılttı. Bu yıl uygulanan yeni sisteme göre puanların tam olarak çevrilememesi, velilerin yeni sistemi kavrayamaması da başarılı öğrencilerin yerleşememe nedenleri arasında yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız