SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da En Güçlüyüz'

A- A+ PAYLAŞ

"Yıl Sonu İstişare Toplantısı" yapan Eğitim- Bir- Sen'in bu toplantısına Milli Eğitim Müdürü de katıldı. Sendika şube başkanı Şahin Kayaduman, 3 bin 700 üyelerinin bulunduğunu, bu yıl da yetkili sendika olduklarını söyledi.

Sendika toplantısı ile ilgili olarak Eğitim- Bir- Sen'in bülteni şöyle:

"Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi tarafından Battalgazi Tarım Meslek Lisesi alanında Sendikanın okul temsilcileriyle “Yılsonu İstişare Toplantısı” yapıldı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin, Yüz elliye yakın okul temsilcisi, Kadınlar Komisyonu üyeleri ve Sendika yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut Eğitim-Bir-Sen’in değerlere saygılı ve her zaman sahip çıkan güzide insanlardan oluştuğunu söyleyerek “siz değerli arkadaşlarımızı bir arada görmek ve bu toplantıya iştirak etmekten mutluluk duyuyorum.” dedi.

Eğitim-Bir- Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, 2008–2009 eğitim-öğretim yılının sona ermesi vesilesiyle düzenlenen İstişare Toplantısı’na katılanlara teşekkür etti. Kayaduman, Ülkemizde ve Malatya’da eğitim-öğretimle ilgili bazı konularda değerlendirmelerde bulundu. “Sivil toplum kuruluşlarının en önemli halkasını sendikalar oluşturur.” diyen Şahin Kayaduman, Sözleşme ve grev hakkıyla ilgili çalışmalarda önemli gelişmeler olduğunu ve bu yıl toplu görüşmelerin toplu sözleşme ve grev hakkına dönüşmesinin beklediğini ifade etti.

Sendikaların gücünü oluşturan en önemli unsurun üyeleri olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kayaduman, Türkiye genelinde Memur-Sen Konfederasyonu olarak her yıl büyüdüklerini, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığında bu yıl yetkili sendika olduğumuzu hatırlattı. Malatya’da mayıs ayında yapılan üye sayılarını tespit çalışmasında Eğitim-Bir-Sen’in 3.700’e yakın üyesiyle bu yıl da yetkili sendika olduğunu belirtti. Kayaduman bu başarının en başta işyeri temsilcilerinin başarısı olduğunu vurguladı.

Kayaduman,Yapılan çalışmalar ve ilimizde elde edilmiş gelişmelerden söz etti.

Promosyonların üç yıl önceki tutarın iki katına çıkarıldığını ve tamamının çalışanlara verileceğin, bu konuda tüm engellemelere rağmen yetkili olan Eğitim-Bir-Sen’in büyük bir başarıya imza attığını belirten Şube Başkanı Şahin Kayaduman, “Diğer illerle ve önceki promosyon protokolü ile kıyaslandığında, bu yıl hiçbir ilde rastlanmayan şekilde promosyonun %100’ü nün çalışanlara verilmesini sağladık, bu konuda diğer sendikaların tüm engellemelerine ve bankaların direnmelerine rağmen önceki dönem alınan promosyonun iki katını almayı başardık” dedi. Bir soru üzerine promosyon paralarının Temmuzun 25 ine kadar ödenmiş olacağını belirtti.

Daha sonra işyeri temsilcilerinin soruları Şube Başkanı ve Şube sekreteri tarafından cevaplandırıldı. 2008–2009 eğitim-öğretim yılında işyerlerindeki sendika çalışmaları ile ilgili olarak okul koordinatörleri ve temsilciler bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundular. Eylül 2009’da yeniden bir araya gelmek üzere toplantı sona erdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız