SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den 14'ü Öğretmen, 2'si Üsteğmen 39 Gözaltı

0
Güncellendi - 2017-06-08 04:36:34
FETÖ'den 14'ü Öğretmen, 2'si Üsteğmen 39 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik operasyonlarda 14'ü öğretmen, 2'si üsteğmen olmak üzere 39 kişinin gözaltına alındıkları, 4 kişinin de arandığı bildirildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli iken görevlerinden ihraç edilmen 14 eski öğretmen gözaltına alındı.

VALİLİK AÇIKLAMASI..

FETÖ/PDY'ye yönelik son operasyonlarla ilgili Malatya Valiliği'nden şu açıklama yapıldı:

"Cumhuriyet Başsavcılığınca; FETÖ/PDY Terör Örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 06.06.2017 günü Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlı Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Terör Örgütü ile irtibatlı, iltisaklı olan ve ByLock kullanıcıları oldukları gerekçesiyle yapıya müzahir; Okul, Dershane ve diğer kurum çalışanlarının da aralarında olduğu kişilere yönelik Malatya merkezli 15 ilde yapılan operasyonda; Malatya da 8, il dışında 13 olmak üzere Toplam 21 şüpheli gözaltına alınmışlardır. 4 şüphelinin ise yakalama çalışmaları devam etmektedir. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konulmuştur.

Yine; 06.06.2017 günü Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlı FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak Malatya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğümüzce yürütülen ilimiz ve Adıyaman illerinde Milli Eğitim Müdürlüğü (ihraç öğretmen) 15 şüpheliye yönelik olarak yapılan eşzamanlı operasyonda ilimizde 13, Adıyaman da 1 olmak üzere Toplam 14 şüpheli gözaltına alınmıştır.

Ayrı bir dosya kapsamında Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görevli 1 çalışan gözaltına alınmıştır.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlı Kocaeli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü aracılığı ile FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı, iltisaklı olduğu gerekçesiyle 1 Konfeksiyon İşçisi (Özel sektör) gözaltına alınmıştır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlı Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce yürütülen FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 2 Üsteğmen (açıkta) yakalanarak gözaltına alınmıştır."

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız