SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya’da FETÖ Operasyonu: 17 Kamu Görevlisine Gözaltı

0
Güncellendi - 2017-06-16 17:49:38
Malatya’da FETÖ Operasyonu:  17 Kamu Görevlisine Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik operasyonda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 17 kamu görevlisi gözaltına alındı.

 Malatya Cumhuriyet Başavcılığı’nının terör örgütü FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda Milli Eğitim Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Uludağ Üniversitesi ve Maliye Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışırken ihraç edilen, açığa alının ve halen çalışmakta olan  17 şüpheli gözaltına alındı.  Adreslerinde bulunamayan 4 firari şüpheli ise aranıyor.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Operasyonlarla ilgili olarak Malatya Valiliği'nden şu açıklama yapıldı:

"Cumhuriyet Başsavcılığınca; FETÖ/PDY Terör Örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında: 15.06.2017 Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlı FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı, iltisaklı olduğu gerekçesiyle Malatya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü aracılığı ile; aralarında çalışanların ve ihraçların da bulunduğu, haklarında yakalama kararı bulunan Milli Eğitim (Öğretmen), Turgut Özal Tıp Fakültesi, Uludağ Üniversitesi ve Maliye personeli olmak üzere Toplam 21 kişiden 16 şahıs gözaltına alınmıştır. Haklarında yakalama kararı olan 5 kişinin yakalama çalışması devam etmektedir.

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile irtibatlı, iltisaklı olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı gerekçesiyle daha önce gözaltına alınan 7 şahıstan 6’sı tutuklanmış, 1 şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlı İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü aracılığı ile FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı, iltisaklı olduğu gerekçesiyle 1 Polis Memuru (açıkta) gözaltına alınmıştır."

Burhan Karaduman - Yeni Malatya Gazetesi/ Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız